Євро-2024, кваліфікація. 8-й тур

Група H

Фінляндія – Казахстан – 1:2

Голи: Тейлор, 28 – Зайнутдінов, 77 (пен), 89

Сан-Маріно – Данія – 1:2

Голи: Голінуччі, 61 – Хьойлунд, 42, Поульсен, 70

Північна Ірландія – Словенія – 0:1

Гол: Гнезда Черін, 5

Вилучення: Чарльз, 59

Група G

Сербія – Чорногорія – 3:1

Голи: Мітровіч, 9, 73, Тадіч, 77 – Йоветіч, 36

Литва – Угорщина – 2:2

Голи: Черних, 20, Шірвіс, 36 – Собослай, 67 (пен), Варга, 82

Казахстан переграв Фінляндію. Господарі відкрили рахунок на 28-й хвилині, однак гості під завісу гри оформили камбек та зберегли шанси на пряму путівку на Євро. Данія перемогла Сан-Маріно. Цей матч для підопічних Юлманда не став легкою прогулянкою. Аутсайдер дав бій, зрівнявши на 61-й, все ж Поульсен вирвав перемогу для своєї команди. Північна Ірландія у меншості програла Словенії. Долю матчу вирішив швидкий гол Гнезда Черіна.

Тож, словенці очолюють групу з 19-ма очками, Данія друга з такою ж кількістю пунктів. Фінляндія розташувалася на третій сходинці (12), а Північна Ірландія четверта (6). Сан-Маріно без очок.

У групі G Сербія здолала Чорногорію. Мітровіч відкрив рахунок в дебюті гри, однак Йоветіч зрівняв ще до перерви. Лише під завісу другого тайму форвард Аль-Хіляля оформив дубль, а Тадіч поставив крапку в зустрічі. Сербія набрала 13 очок і випереджає Чорногорію на 5 балів, але зіграла на матч більше. До слова, якщо серби напряму вийдуть на Євро, то Україна гарантовано зіграє у плей-офф Ліги націй у випадку, якщо не випередить Італію у відборі.

У паралельному матчі групи Угорщина та Литва зіграли внічию. Таким чином, угорці за крок від путівки на Євро (14 очок), литовці втратили шанси на топ-2 (6 балів).