Кваліфікація на Євро-2024. 8-й тур

Мальта – Україна – 1:3

Голи: Мбонг, 12 – Камензулі, 38 (автогол), Довбик, 43 (пенальті), Мудрик, 85

"Синьо-жовті" продовжують боротьбу з Італією за друге місце в групі. Перемога над мальтійцями дозволяла нашій національній команді збільшити шанси на путівку на Євро-2024 перед вирішальним протистоянням з італійцями. Поразка теоретично позбавляла надій пробитись на форум напряму.

Матч розпочався не за нашим планом. Мудрик вже на 3-й хвилині марно спробував пробити кіпера господарів з гострого кута – забракло влучності. Мальтійці засіли в обороні та чекали на свій момент. Мбонг класно відкрився під передачу на чужій половині, втік одразу від двох центрбеків та пробив Трубіна.

Після пропущеного гола "синьо-жовті" активізувалися. Судаков кілька разів невдало пробивав здалеку. Мудрик, нехай з офсайда, але змусив Бонелло понервувати. Зрештою, Георгій спіймав мальтійців на помилці. Оборонець господарів Камензулі намагався винести не надто сильний удар з лінії воріт, але послизнувся і в падінні переправив м'яча у власну сітку!

Невдовзі Мудрик у черговому забігу в штрафний суперника заробив пенальті. Довбик не без труднощів переграв Бонелло з 11-метрового та вивів Україну вперед. За лічені хвилини до завершення першого тайму команди створили ще два супермоменти. Гійом'є струснув поперечку воріт Трубіна, Мудрик помітив помилку кіпера суперників та спробував повторити шедевр Караваєва у ворота македонців.

По перерві Сваток замінив на полі Матвієнка. Команди не тішили відкритою грою. Після 70-ї Мудрик додав напруги, вистріливши за меж штрафного впритул до стійки – воротар видав класний сейв. Мбонг огризнувся гарматою над поперечкою наших воріт.

Як виявилося, Михайло пристрілювався не дарма. На 85-й хвилини вінгер Челсі створив собі аналогічний момент, але тепер таки вразив дальню дев'ятку воріт Бонелло. Це дебютний гол Мудрика за національну команду. До фінального свистка господарі так і не врятувались від поразки.

Збірна України набрала 13 очок та піднялась на другу сходинку. Італія, яка у паралельному матчі програла Англії, має 10 очок в активі та матч в запасі. Доля путівки на Євро-2024 визначиться у матчі "синьо-жовтих" зі "Скуадрою" в Леверкузені.