Відбір на Євро-2024

Група J

Ісландія – Португалія – 0:1

Гол: Роналду, 90+1

Вилучення: Віллумссон, 81

Ліхтенштейн – Словаччина – 0:1

Гол: Вавро, 45+1

Боснія і Герцеговина – Люксембург – 0:2

Голи: Санчес, 4, Сінані, 74

Нереалізований пенальті: Хаджіахметович, 56

Група А

Норвегія – Кіпр – 3:1

Голи: Солбаккен, 12, Холанд, 56, 60 – Кастанос, 90+3

Португалія ледь здолала Ісландію. Насамперед цей поєдинок мав неабияке значення для Кріштіану Роналду. Форвард став першим гравцем в історії футболу, який зіграв за національну збірну 200 матчів.

"Вікінги" з перших хвилин демонстрували впевнені дії та навіть зуміли кілька разів створити небезпеку біля воріт суперника. Португальці завдали лише 2 удари у площину, а Роналду змарнував хорошу нагоду на останніх хвилинах, залізши в офсайд.

По перерві Кріштіану знову не реалізував момент – вище воріт. Ісландці впевнено оборонялися, тож португальцям ніяк не вдавалося конвертувати свою перевагу в забитий м'яч. На заключні 10 хвилин матчу господарі залишилися в меншості. Віллумссон пішов у жорсткий підкат та отримав другу жовту картку.

Роналду таки забив на останніх хвилинах свій 130 гол у футболці збірної Португалії та приніс перемогу команді. Тож, португальці і надалі є лідерами групи з 12-ма очками, Ісландія п'ята (3 бали).

Словаччина мінімально перемогла Ліхтенштейн. Гості повністю переважали суперника у першій 45-хвилинці, однак повести в рахунку вдалося аж у компенсований час. Вавро отримав передачу після кутового та спрямував м'яч у сітку. Словаччина посідає 2 місце з 10 пунктами, Ліхтенштейн на дні.

Люксембург вийшов вперед в дебюті зустрічі, а на 74-й Сінані забив другий м'яч. Ця перемога дозволила команді закріпитися на 3-й позиції (7 пунктів). Боснія і Герцеговина четверта (3 пункти)

Норвегія протистояла аутсайдеру групи – Кіпру. Солбаккен відкрив рахунок на 12-й хвилині, пробивши з-за меж штрафного. За кілька миттєвостей норвежці вимагали пенальті, арбітр переглянув VAR та не призначив 11-метровий. Холанд змарнував стовідсотковий момент на 32-й, він з близької відстані пробив під поперечку, але кіпер потягнув удар.

По перерві форвард Ман Сіті таки подвоїв перевагу своєї команди, а згодом зробив рахунок розгромним. Кіпр відіграв один м'яч лише у компенсований час.

Таким чином, Норвегія піднялася на 3-тю сходинку у турнірній таблиці (4 очки), кіпріоти досі аутсайдери. Іспанія четверта (3 пункти). Лідером є Шотландія (9 балів), а друге місце посідає Грузія (4 пункти). Їхня зустріч також стартувала сьогодні, але на 11-й хвилині матч призупинили через дощ, який залив поле. Наразі команди дограють поєдинок.