Євро-2024. Матчі відбору

Група Е

Молдова – Польща – 3:2

Голи: Ніколаєску, 48, 79, Бабогло, 85 – Мілік, 12, Лєвандовскі, 34

Фарерські острови – Албанія – 1:3

Голи: Фере, 45+1 – Байрамі, 20, Асллані, 51, Мучі, 90+2

Нереалізований пенальті: Чікашелі, 32

Група F

Австрія – Швеція – 2:0

Голи: Баумгартнер, 81, 89

Естонія – Бельгія – 0:3

Голи: Лукаку, 37, 40, Бакайоко, 90

Група G

Угорщина – Литва – 2:0

Голи: Варга, 32, Шаллай, 83

Болгарія – Сербія – 1:1

Голи: Десподов, 47 – Лазович, 90+7

Молдова приймала Польщу. Гості у першому таймі повністю контролювали ситуацію на полі та володіли мʼячем 69% часу. Лєвандовскі вчасно знайшов Міліка, якому залишилося лише розстріляти порожні ворота. Невдовзі автор асиста записав у свій актив ще й гол. Роберт відгукнувся на простріл партнера, обробив мʼяч, розвернувся та красиво закрутив у лівий нижній кут.

Одразу по перерві Молдові вдалося відіграти один мʼяч. Ніколаєску скористався помилкою суперника та з межі штрафного поцілив під ліву стійку. Він міг оформити дубль, але під час атаки штовхнув опонента у спину, тому арбітр скасував взяття воріт. Під завісу матчу захисник Динамо Томаш Кендзьора помилився та віддав мʼяч прямо у ноги Ніколаєску, а той скористався подарунком та відновив паритет 2:2. А за кілька миттєвостей футболіст Олександрії Владислав Бабогло приніс перемогу господарям.

Підопічні Сантуша опустилися на четверте місце у групі Е з 3 очками. А ось Молдова на третій сходинці з 5 балами.

У паралельному матчі Австрія зустрічалася зі Швецією. На полі було багато боротьби, але яскравих моментів також вистачало. Зокрема Лінделоф після подачі з кутового вистрибнув найвище та головою намагався спрямувати мʼяч у ціль – голкіпер врятував неймовірним сейвом. Хороша спроба була і у Віммера, але йому також не вдалося перехитрити голкіпера. Австрію таки прорвало під кінець – дубль оформив Баумгартнер.

В іншому поєдинку Бельгія впевнено розібралася з Естонією. Ще у першому таймі Лукаку оформив дубль. Далі гості збавили темп та грали на утримання рахунку. Лише наприкінці Бакайоко зробив рахунок 3:0. Бельгія у групі залишилася другою з 7 очками, а ось Естонія опинилася на 4 сходинці з одним пунктом.