Відбір до Євро-2024

Група Н

Казахстан – Фінляндія – 0:1

Гол: Антман, 78

Данія – Сан-Марино – 3:0

Голи: Хьойберг, 26, Меле, 28, Вінд, 40, Поульсен, 90+3

Словенія – Північна Ірландія – 4:2

Голи: Шпорар, 3, 56, Стояновіч, 17, Шешко, 42 – Прайс, 7, Еванс, 53

Група G

Литва – Чорногорія – 2:2

Голи: Паулаускас, 71, Черних, 90+4 – Крстовіч, 78, Савіч, 89

Сербія – Угорщина – 1:2

Голи: Салай, 10 (аг) – Варга, 34, Орбан, 36

Фінляндія обіграла збірну Казахстану, яка стартувала у кваліфікації трьома перемогами в чотирьох турах. Долю зустрічі визначив єдиний гол. Його наприкінці матчу забив гравець гостей Антман.

Данія розгромила Сан-Маріно. Господарі відкрили рахунок на 26 хвилині і вже через декілька миттєвостей подвоїли перевагу. Ще до перерви Вінд забив третій гол. По перерві обом командам ніяк не вдавалося зрушити з місця, однак на компенсованих хвилинах Еріксен довів рахунок до непристойного – 4:0.

Словенія обіграла Північну Ірландію. Господарям вдалося розмочити рахунок вже на третій хвилині гри, та за декілька миттєвостей гості відповіли. Згодом підопічні Матяжа Кека забили двічі і вийшли вперед. По перерві Північна Ірландія та Словенія забили ще по голу.

Литва врятувалася в битві з Чорногорією. Перший тайм завершився без голів, а в другому Паулаускас відкрив рахунок. Балканці швидко відігралися. По перерві Чорногорія вирвалася вперед, однак Черних в компенсований час врятував господарів від поразки.

Сербія мінімально поступилася Угорщині. Доля поєдинку визначилася ще в першому таймі. Відкрив рахунок Салай, який зрізав м'яч у власні ворота. До перерви Угорщині вдалося здійснити камбек – відзначилися Варга та Орбан.

У підсумку Фінляндія очолила турнірну таблицю групи Н з 12-ма очками в активі. Данія і Словенія мають по 10 балів, Казахстан 9, Північна Ірландія 3, а Сан-Маріно 0. У групі G лідирує Угорщина (10 очок), на другому місці розташувалася Сербія (7), далі Чорногорія (5), Литва (2) та Болгарія (2).