Відбір до Євро-2024

Група В

Франція – Ірландія – 2:0

Голи: Чуамені, 19, Тюрам, 48

Нідерланди – Греція – 3:0

Голи: Де Рон, 17, Гакпо, 31, Вегхорст, 39

Група Е

Чехія – Албанія – 1:1

Гол: Черний, 56 – Байрамі, 66

Польща – Фарерські острови – 2:0

Голи: Лєвандовскі, 73 (пен.), 83

Франція не залишила шансів Ірландії. Чуамені відкрив відлік голам на 19-й хвилині гарматою за меж карного майданчика – Мбаппе асистував. Невдовзі господарі втратили через травму Жиру, втім і без нього змогли розвинути перевагу. Тюрам, який замінив Олів'є, відзначився забитим м'ячем у другому таймі. Для Маркуса цей гол став дебютним у футболці збірної.

Нідерланди організували бліц-криг проти Греції. Тріо Де Рона, Гакпо та Вегхорста закрили питання щодо переможця ще до свистка на перерву, забивши три голи у ворота греків. В другій половині команди не забивали.

Тож, Франція здобула максимум (15) очок у 5 матчах та очолює групу В. Нідерланди йдуть другими з 6 балами, хоча провели лише три поєдинки. Стільки ж очок у Греції після 4-х зіграних турів. В активі Ірландії 3 пункти, а Гібралтар з нулем на дні.

Польща дотиснула Фарерські острови. Глядачам довелося чекати на гол 73 хвилини, поки Лєвандовскі не відкрив рахунок з пенальті. Вже за 10 хвилин іменитий форвард подвоїв перевагу та приніс три очки збірній.

У паралельному матчі тієї ж групи Чехія не втримала звитягу над Албанією. Черний відзначився на 56-й хвилині, проте вже невдовзі Байрамі врятував нічию для Албанців.

Після 4-х зіграних турів у квінтеті Е запанувала інтрига – Чехія лідирує з 8 очками, Албанія здобула 7 балів, у Польщі 6 пунктів, а у Молдови 5 очок. Фарерські острови з 1 балом на дні.