Ліга чемпіонів 2024/25, раунд плей-офф кваліфікації, другі матчі

Карабах – Динамо Загреб – 0:2 (перший матч – 0:3)

Голи: П'яца, 32, Матеус Сілва, 53

Вилучення: Медіна, 88 (Карабах, друга жовта)

Славія Прага – Лілль – 2:1 (0:2)

Голи: Зафейріс, 5, Шранц, 84 – Жегрова, 77

Слован Братислава – Мітьюлланд – 3:2 (1:1)

Голи: Толіч, 33, 82, Барсегян, 86 – Сімсір, 41, Франкуліну, 50

Црвена Звезда – Буде-Глімт – 2:0 (1:2)

Голи: Дуарте, 26, Спаїч, 59

Нереалізований пенальті: Миколенко, 88 (Евертон)

Динамо Загреб здолало Карабах. Перший матч команд у Загребі завершився перемогою Динамо з рахунком 3:0. Маючи "подушку безпеки" динамівці грали від оборони, а от азербайджанці намагалися атакувати. Втім, ще до завершення першого тайму забити вдалося хорватам – відзначився П'яца. Одразу ж по перерві Карабаху таки вдалося забити, проте... у власні ворота. Автогол оформив Сілва. Наприкінці матчу зустрічі Медіна ще й відхопив червону картку. До завершення поєдинку протримався рахунок 2:0 на користь Динамо.

Славія Прага здолала французький Лілль, але вийти у наступний етап ЛЧ не змогла. Вже на 5-й хвилині Зафейріс вивів свою команду вперед. Вінчіч довго переглядав момент, але все ж зарахував гол. Після цього командам довго не вдавалося забити, хоч моментів було вдосталь. На 77-й хвилині Жегрова таки відновив паритет у матчі. Наприкінці зустрічі Шранц зробив рахунок 3:2, хоч рефері і був змушений знову звертатися до VAR. Попри перемогу в поєдинку, чехи за підсумком двох матчів програли французам з рахунком 2:3.

Слован вийшов у ЛЧ, здолавши Мітьюлланд. Словаки та данці розписали нічию 1:1 у першому матчі, залишивши інтригу на поєдинок-відповідь. На 33-й хвилині забив Толіч, але вже за декілька миттєвостей Шимшир відновив паритет. По перерві Франсуліно вивів вперед Мітьюллан. Гості довго лідирували, але під завісу Слован зумів повернути хід гри у свій бік – на 82-й хвилині дубль оформив Толіч, а на 86-й Барсегян забив переможний м'яч. Варто зауважити, що за Мітьюлланд свого часу виступав український форвард Артем Довбик.

Црвена Звезда перемогла Буде-Глімт. За клуб країни-подружки росії відзначилися Дуарте з пенальті та Спаїіч. Результат першої зустрічі – 2:1 на користь Норвегії. Нагадаємо, що перед самісінькою грою перед входом на стадіон сербської Црвени Звезди з'явився танк Т-54, на якому зображена символіка російських окупантів.