Німеччина, Бундесліга, 16-й тур

Вердер – РБ Лейпциг – 1:1

Голи: Н'їнмах, 75 – Опенда, 47

Борусія Дортмунд – Майнц – 1:1

Голи: Брандт, 29 – Ван ден Берг, 43

Хоффенхайм – Дармштадт – 3:3

Голи: Крамаріч, 14 (пен.), Бебу, 28, 66 – Пфайффер, 23, Скарке, 57, 85

Вердер розписав нічию з РБ Лейпциг. "Бикам" тотально не таланило у першому таймі. Люкеба вже на першій хвилині пробив у каркас, а незадовго перед свистком на перерву Поульсен забив м'яч, перебуваючи в офсайді. Нарешті в другій половині Опенда і Н'їнмах обмінялись голами, визначивши долю матча. РБ Лейпциг (35 очок) втратив можливість випередити Баварію (36) в турнірній таблиці. Вердер йде 13-м, набравши 16 пунктів.

Борусія Дортмунд також не змогла визначити сильнішого з Майнцом. До слова, сьогодні, 19-го грудня, "джмелі" святкували 114 років з дня заснування клубу. Призначений штрафний дозволив Брандту відкрити рахунок на 28-й хвилині, проте аутсайдер зрівняв ще до завершення першого тайму.

По перерві Майнц навіть без м'яча зламав малюнок гри господарів. На останніх секундах доданого часу Рейна міг забивати другий гол і виривати перемогу, якби не офсайд – 1:1. Майнц набрав 10 очок та вирвався із зони вильоту. Борусія Дортмунд не знає смаку тріумфу вже 7 матчів поспіль (з урахуванням ЛЧ) – 27 очок, 5 місце.

Хоффенхайм влаштував перестрілку з Дармштадтом, забивши 6 голів на дві команди – 3:3. "Селяни" йдуть шостими з 24 очками. Дармштадт набрав 10 пунктів, але залишився на дні.