Відбір Євро-2024, 9 тур

Група J

Португалія – Ісландія – 2:0

Голи: Фернандеш, 37, Орта, 66

Боснія і Герцеговина – Словаччина – 1:2

Голи: Грошовскі, 49 (авт) – Боженік, 52, Шатка, 71

Ліхтенштейн – Люксембург – 0:1

Голи: Родрігеш, 69

Вилучення: Сінані, 5

Португалія здолала Ісландію. Підопічні Сантуша досить довго мучили команду гостей перед тим, як забити. Наприкінці першого тайму Фернандеш, скориставшись відсутністю у воротах юного голкіпера Ісландії, влучно пробив.

Перед свистком на перерву команди ще декілька разів обмінялися небезпекою. Господарі тотально контролювали м'яч та постійно створювали моменти. Роналду відчайдушно намагався забити. На 66-й хвилині йому вдалося асистувати Орті. Рахунок 2:0 на користь Португалії протримався до кінця дуелі.

У іншому матчі Словаччина боролася за потрапляння на Євро-2024 проти Боснії і Герцеговини. У першому таймі глядачі так і не побачили гола. Лише по перерві Грошовскі привіз автогол. За декілька миттєвостей Боженік врятував ситуацію, відновивши паритет. Згодом Боснія і Герцоговина втратила Гойковіча – захисник отримав другого "гірчичника" і покинув поле. Крапку в поєдинку поставив гол Шатки.

Ліхтенштейн поступився Люксембургу. Вже на старті зустрічі гостям довелося грати в меншості – Сінані отримав пряму червону. Попри це, підопічні Люка Хольца впевнено контролювали м'яч та вражали суперників моментами. Єдиний гол в матчі вдалося забити скандальному динамівцю Родрігешу на 69 хвилині. У підсумку на Євро-2024 потрапили Португалія та Словаччина.