Відбір на Євро-2024. Десятий тур

Іспанія – Грузія – 3:1

Голи: Ле Норманн, 4, Торрес, 55, Лочошвілі, 72 (а) – Кварацхелія, 10

Шотландія – Норвегія – 3:3

Голи: Макгінн, 13 (п), Естігор, 33 (а), Армстронг, 59 – Доннум, 3, Ларсен, 20, Ельюнуссі, 86

Іспанія взяла гору над Грузією. "Фурія Роха" відкрила рахунок вже на четвертій хвилині, реалізувавши штрафний удар. Ферран Торрес закрутив у воротарський майданчик суперника, а замкнув подачу Ле Норман. Дебютний гол захисника Сосьєдада за збірну Іспанії.

Однак дуже швидко Кварацхелія нівелював перевагу господарів. Чакветадзе блискучим пасом відрізав Ле Нормана і вивів Хвічу на ударну позицію – суперзірка Наполі покотив низом повз Сімона. Четвертий гол Кварацхелії у цьому євровідборі.

На 26-й хвилині гра завершилася для Гаві – зірка Барселони травмувався під час зіткнення з грузинським оборонцем Лочошвілі. Поле іспанець покидав зі сльозами на очах.

На старті другого тайму "Фурія Роха" знову вирвалася вперед – Ферран Торрес до свого активу в цьому поєдинку, окрім асисту, додав ще й гол. А згодом Лочошвілі, який травмував Гаві, зрізав м'яч у власні ворота. 2:1 на користь Іспанії – результат матчу.

У паралельному матчі Шотландія розписала бойову нічию з Норвегією. Скандинави відкрили рахунок на третій хвилині. Дуже швидко шотландці відновили паритет, реалізувавши пенальті, а згодом вирвалися вперед. Однак ще до перерви острів'яни розтринькали перевагу – шотландський захисник Естігор записав у свій пасив автогол.

У другому таймі команди обмінялися забитими м'ячами і встановили остаточний рахунок – 3:3.

Іспанія вже давно забезпечила собі путівку на Євро-2024 – "Фурія Роха" вийшла з першого місця в групі (21 очко). Друга путівка дісталася Шотландії (17 пунктів).