Відбір на Євро-2024. Десятий тур

Бельгія – Азербайджан – 5:0

Голи: Лукаку, 17, 26, 30, 37, Троссар, 90

Вилучення: Ісрафілов, 24

Швеція – Естонія – 2:0

Голи: Клаессон, 22, Форсберг, 55

Бельгія нещадно розтоптала Азербайджан. Уже в дебюті поєдинку Лукаку відкрив рахунок, головою замкнувши навіс Доку. До 37-ї хвилини Ромелу відвантажив у ворота суперника ще 3 м'ячі та оформив покер.

Зараз у активі бельгійського бомбардира Роми 83 голи за збірну. За один вечір Лукаку обігнав за цим показником Неймара і Роберта Лєвандовскі. Зараз він входить у топ-5 світового рейтингу серед футболістів, які забили найбільше м'ячів за національні команди. Йдеться про гравців, кар'єра яких ще триває.

На 24-й хвилині Азербайджан залишився у меншості – півзахисник Ісрафілов вхопив другу жовту картку. Лукаку у другому таймі відпочивав – замість нього на полі з'явився Луа Опенда. На останній хвилині основного часу Троссар добив опонентів ще одним голом – 5:0.

У паралельному матчі Швеція впевнено обіграла Естонію. У першому таймі "синьо-жовтих" вивів уперед Віктор Клаессон. А по перерві перевагу скандинавів подвоїв Еміль Форсберг. Однак цією перемогою шведи лише підсолодили собі гірку пігулку – вийти на Євро-2024 напряму їм не вдалося.

Ще у жовтні достроково здобула путівку у фінальну частину континентальної першості Бельгія – "червоні дияволи" виходять на Євро-2024 з першого місця (20 залікових балів). Другу перепустку виборола Австрія (19 пунктів). Швеція, Азербайджан та Естонія залишилися за бортом.