Відбір Євро-2024, 9 тур

Група G

Сербія – Болгарія – 2:2

Голи: Вельковіч, 17, Бабіч, 82 – Русев, 59, Десподов, 69

Угорщина – Чорногорія – 3:1

Голи: Сабослай, 67, 68 – Рубезіс, 36

Обидва матчі були важливими для українців. Сприятливий результат однієї з ігор дозволяв національній команді отримати гарантію потрапляння у плей-офф відбору на Євро-2024. Для цього Сербії потрібно було не програти Болгарії, або Чорногорії поступитися Угорщині.

Сербія розписала нічию з Болгарією. Підопічні Стойковіча розмочили рахунок вже на 17-й хвилині – Вельковіч головою відправив шкіряного під поперечку. Болгари спробували відповісти ударом Десподова, проте м'яч влучив у перекладину. У першому таймі гості майже не контролювали м'яч, проте по перерві перехопили ініціативу. Голи Русева та Десподова вивели болгар вперед. Зазначимо, що збірній Болгарії вперше в історії вдалося двічі забити у ворота сербів. На останніх хвилинах поєдинку Бабіч все ж відновив паритет, дозволивши українцям видихнути.

Чорногорія поступилася Угорщині. З перших хвилин господарі більше контролювали м'яч. Попри це на 36-й хвилині все ж Чорногорія вийшла вперед завдяки голу Рубезіса. По перерві господарям вдалося конвертувати в моменти гол – Сабослай протягом однієї хвилини оформив дубль. Крапку у поєдинку поставив гол Надя У підсумку Угорщина та Сербія вийшли на чемпіонат Європи.

Тепер у разі нічиєї або поразки з Італією команда Сергія Реброва гарантовано візьме участь у плей-офф Ліги націй.