Відбір на Євро-2024. Шостий тур

Група А

Іспанія – Кіпр – 6:0

Голи: Гаві, 18, Меріно, 33, Хоселу, 70, Торрес, 73, 83, Баена, 77

Норвегія – Грузія – 2:1

Голи: Холанд, 25, Едегор, 33 – Зівзівадзе, 90+1

Група F

Бельгія – Естонія – 5:0

Голи: Вертонген, 4, Троссард, 18, Лукаку, 56, 58, де Кетеларе, 88

Швеція – Австрія – 1:3

Голи: Гольм, 90 – Грегоріч, 53, Арнаутовіч, 56, 59

Група І

Швейцарія – Андорра – 3:0

Гол: Іттен, 49, Джака, 84, Шакірі, 90+3

Ізраїль – Білорусь – 1:0

Гол: Каніховскі, 90+1

Румунія – Косово – 2:0

Гол: Станчу, 83

Вилучення: Мурікі, 42 (Косово), Міхейле, 90+3

Нереалізований пенальті: Станчу, 59 (Румунія)

Іспанія декласувала Кіпр. "Фурія Роха" ще до перерви двічі забили Кіпру – відзначилися Гаві та Меріно. А у другому таймі грізні господарі відвантажили у ворота Кіпра ще 4 м'ячі: спершу забив Хоселу, далі дубль оформив Ферран Торрес, а Баена довів рахунок до нищівного 6:0.

У паралельному матчі Норвегія здолала Грузію. Рахунок відкрив суперзірка Ман Сіті Ерлінг Холанд, перевагу скандинавів подвоїв хавбек Арсенала Мартін Едегор. Грузія відповіла голом Зівзівадзу вже у компенсований час – 1:2. Зараз групу А очолює Шотландія (15 залікових балів), яка не втратила жодного очка у євровідборі. Іспанія йде на другому місці (9 пунктів), Норвегія розташувалася на третьому (7 очок), Грузія – на четвертому щаблі (4 пункти).

Бельгія безжально знищила Естонію. "Червоні" дияволи ошелешили опонентів вже на 4-й хвилині – відзначився Вертонген. Успіх Бельгії невдовзі розвинув Троссард. По перерві Лукаку всього за дві хвилини оформив дубль. А завершив побиття Естонії Шарль де Кетеларе – 5:0.

У ще одному матчі групи F Австрія впевнено обіграла Швецію. Зараз Бельгія очолює квінтет з 13 очками в активі. Така ж кількість залікових балів у Австрії, однак вона поступається за додатковими показниками і йде на другій позиції. На третьому місці розташувалася Швеція – 6 пунктів. Естонія на самому дні з 1 очком.

Швейцарія розбила Андорру – 3:0. Ізраїль у компенсований до другого тайму час вирвав перемогу над білорусами (1:0). А от ще один поєдинок групі і– між Румунією та Косовом призупиняли через заворушення на трибунах. Коли поєдинок відновили, косовари на 42-й хвилині залишилися у меншості. У другому таймі румуни не реалізували пенальті. Врешті на 83-й хвилині господарі вирвалися вперед завдяки голу Станчу, який перед тим невдало пробив 11-метровий. А у компенсований час подвоїли свою перевагу.

Зараз групу очолює Швейцарія (14 очок), на другому щаблі розташувалася Румунія (12 пунктів). Третє місце посідає Ізраїль (11 залікових балів), далі йдуть прибічники окупантів білоруси (4 очка). На п'ятій сходинці перебуває Косово (4 очка), на останньому місці – Андорра (2 пункти).