Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Плей-офф. Перші матчі

Ракув – Копенгаген – 0:1

Гол: Раковіцан (а)

Антверпен – АЕК – 1:0

Гол: Янссен, 16

Вилучення: Батай, 51

Рейнджерс – ПСВ – 2:2

Голи: Сіма, 45, Матондо, 78 – Сангаре, 61, де Йонг, 80

У стартовому складі Ракува з'явився український форвард Владислав Кочергін. Матч стартував під час потужної зливи. Початок для польського клубу виявився кепським. Після прострілу нападника Копенгагена Ельюнуссі м'яч зрикошетив від Раковіцана і опинився у воротах. Данці вирвалися вперед вже на 9-й хвилині зустрічі.

Ракув до перерви міг відновити паритет. У штрафному гостей Рундіч головою скинув на Папаніколау, а той переправив м'яч у сітку. Однак арбітр після перегляду VAR зафіксував офсайд та скасував взяття воріт.

У другому таймі блискучі нагоди зрівняти рахунок по черзі отримали Сорреску і Кітель, однак обоє пробили вище. Кочергін провів на полі 80 хвилин, результативними діями не відзначився. Ракув не зміг врятуватися від поразки – 0:1.

У паралельному поєдинку Антверпен взяв гору над грецьким АЕКом, за який виступає екс-динамівець Домагой Віда. Бельгійці вийшли вперед на старті дуелі – відзначився Янссен. По перерві скандинави залишилися у меншості – Батай отримав пряму червону за підніжку суперникові. Втім, господарям вдалося дотерпіти і втримати мінімальну перемогу – 1:0.

У ще одному поєдинку Рейнджерс і ПСВ влаштували гольову перестрілку. Шотландський колектив зумів відкрити рахунок на останніх хвилинах стартового тайму. На 61-й нідерландці відновили статус-кво – 1:1. Згодом господарі знову вийшли вперед. Однак за лічені хвилини Люк де Йонг знівелював перевагу Рейнджерс – 2:2. Команди розписали бойову нічию.

Матчі-відповіді відбудуться наступного тижня – у середу, 30 серпня.