Відбір на Євро-2024. Другий тур

Група B

Ірландія – Франція – 0:1

Гол: Павар, 50

Нідерланди – Гібралтар – 3:0

Голи: Депай, 23, Аке, 50, 88

Вилучення: Вокер, 51

Група F

Австрія – Естонія – 2:1

Гол: Кайнц, 68, Грегорич, 88 – Саппінен, 25

Нереалізований пенальті: Грегорич, 17

Швеція – Азербайджан – 5:0

Гол: Форсберг, 38, Мустафазаде (а), 65, Дьокереш, 79, Карлссон, 88, Еланга, 89

Франція відкрила рахунок у другому таймі. Павар перехопив необачний пас суперника і потужно пробив з-за меж штрафного: м'яч спершу поцілив у поперечку, але після цього зрикошетив у сітку. Цей гол виявився єдиним у дуелі. На 89-й хвилині "Гальські півні" ледь не втратили перемогу, але від невдачі їх врятував шалений сейв Меньяна.

У паралельному поєдинку квінтету B Нідерланди очікувано взяли гору над Гібралтаром. Рахунок відкрив Депай, замкнувши навіс Дюмфріса. По перерві вінгер "ораньє" записав у свій актив дубль асистів – після його пасу Аке пробив головою, м'яч пройшов впритул до стійки – 2:0. А вже за хвилину найкращий бомбардир збірної Гібралтару Ліам Вокер ускладнив і без того дуже непросте становище своєї команди, вхопивши пряму червону картку за брутальну гру проти Віффера. Під завісу протистояння Аке оформив дубль – 3:0.

Після цих матчів групу очолили підопічні Дідьє Дешама. Нідерланди йдуть на третьому місці. Ірландія посідає передостанню сходинку, а Гібралтар – на самому дні.

У квінтеті F Австрія у непростому поєдинку здолала Естонію. На старті протистояння форвард господарів Грегорич не реалізував пенальті. Невдовзі естонці вирвалися вперед – відзначився Саппінен. Відквитати один м'яч австрійцям вдалося аж по перерві. А від втрати очок їх врятував той-таки Грегорич, який реабілітувався за хибу з 11-метрової позначки.

У ще одній дуелі цієї групи Швеція знищила Азербайджан, відвантаживши у ворота суперника аж 5 "сухих" м'ячів. Зараз скандинави розташувалися на 3-му щаблі групи F, Австрія очолила її. Естонці – четверті, Азербайджан замикає квінтет.