Відбір на Євро-2024. Другий тур.

Мальта – Італія – 0:2

Голи: Ретегі, 15, Пессіна, 27

У попередньому турі "Скуадра Адзурра" поступилася Англії (1:2), а Мальта з аналогічним рахунком програла Північній Македонії.

Підопічні Манчіні на правах беззаперечного фаворита поєдинку відразу захопили ініціативу і доволі швидко вийшли вперед. На 15-й хвилині Тоналі навісив з кутового, а ніким не прикритий Ретегі головою переправив м'яч у сітку. Два матчі – два голи: казковий дебют молодого форварда за збірну Італії. Саме він забив єдиний м'яч у ворота "Трьох левів" кілька днів тому.

У середині тайму Пессіна подвоїв перевагу гостей. Емерсон потужно прострелив з флангу, а хавбек Аталанти фактично зайшов у ворота – 2:0.

По перерві "Скуадра Адзурра" в економ-режимі довела справу до переможного завершення. На 69-й Скамакка пробивав "ножницями" – мальтійців врятував сейв Бонелло. На добиванні зіграв Скальвіні, але невдало.

2:0 – остаточний рахунок поєдинку. Після цієї перемоги апеннінці опинилися на другій позиції групи С. Очолює квінтет Англія. Збірна України, яка стартувала у відборі поразкою команді Саутгейта (0:2), наразі перебуває на передостанній, четвертій сходинці.