Суперкубок Іспанії. Півфінал

Барселона – Реал – 2:3

Голи: Люк Де Йонг, 42, Фаті, 83 – Вінісіус, 25, Бензема, 72, Вальверде, 98

Суперкубок Іспанії втретє поспіль розігрують четверо клубів у форматі плей-оф. Міні-турнір приймає Саудівська Аравія.

За Барселону дебютував зірковий новачок Ферран Торрес, в Реала не було лідера оборони Давіда Алаби, але саме мадридці були фаворитом зустрічі.

"Вершкові" першими створили кілька гострих моментів, а в середині тайму відкрили рахунок. Капітан Реала Бензема обікрав капітана Барселони Бускетса і вивів Вінісіуса Жуніора на побачення з тер Штегеном. Цього сезону бразилець такі нагоди використовує.

Ще до перерви каталонці відігралися. Найактивніший у складі Барси Дембеле прострілив, Мілітао вибивав, але влучив у Де Йонга, від якого м’яч застрибав у сітку. 1:1 після першого тайму.

Другу половину зустрічі значно активніше розпочала Барселона. Але свої моменти каталонці змарнували. Реал вирівняв гру і сам почав підбиратися до воріт суперника. Карім Бензема спершу влучив у стійку, але через кілька хвилин виправився і таки вивів мадриців вперед.

Барселона знайшла в собі сили знову відігратися. Фаті, який по перерві вийшов на заміну, ударом головою відновив рівновагу. 2:2 в основний час.

В екстра-таймі Реал втретє вийшов вперед: швидку контратаку мадридців пострілом з меж штрафного майданчику завершив Вальверде. Попри всі спроби, втретє відігратися Барса не змогла. 3:2 – мадридці вп'яте поспіль перемогли принципового суперника.

У фіналі Суперкубка Іспанії Реал зіграє з переможцем матчу Атлетіко – Атлетік, який відбудеться у четвер, 13-го січня.