Ліга націй 2024/25, дивізіон А, 4-й тур

Група 1

Польща – Хорватія – 3:3

Голи: Зєліньскі, 5, Залевскі, 45, С. Шиманскі, 68 – Соса, 19, П. Сучіч, 24, Батуріна, 26

Вилучення: Ліваковіч, 76 (Хорватія, пряма червона)

Шотландія – Португалія – 0:0

Група 4

Іспанія – Сербія – 3:0

Голи: Ляпорт, 5, Мората, 65, Баена, 77

Нереалізований пенальті: Мората, 54 (Іспанія)

Вилучення: Павловіч, 76 (Сербія, пряма червона)

Швейцарія – Данія – 2:2

Голи: Фройлер, 26, Амдуні 45+1 (пен.) – Ісаксен, 27, Еріксен, 69

Польща та Хорватія влаштували справжнє божевілля, настрілявши 5 голів за тайм. "Кадра" вийшла вперед завдяки зв'язці Урбанскі-Зєліньскі, яка організовує гол у другому матчі поспіль. Втім, в середині тайму поляки розвалились. За 7 хвилин м'яч три рази побував у воротах Булки! Соса запустив камбек розкішним ударом з льоту, а молодий Батуріна оформив асист+гол.

Втім, Хорватія також виявилась не надто стійкою. Ще до перерви Залевскі скоротив відставання до мінімуму, а в другій половині Себастьян Шиманскі засвітив на табло 3:3. Фінальні 20 хвилин "картаті" провели у меншості і з резервним кіпером. Ліваковіч виніс м'яч, а разом з тим ледь не зламав ногу Лєвандовскі – пряма червона. Хорватія втримала нічию, друге місце і 3 очки запасу над Польщею.

Лідером групи залишається Португалія, хоча й допустила першу осічку. Роналду і компанія не змогли пробити Шотландію, яка вигризла дебютне очко в елітному дивізіоні Ліги націй.

У Іспанії проблем з результативністю не було. Ляпорт вже на 5-й хвилині переграв у повітрі сербів, які постійно фігурують в списках найвищих збірних Європи. Іспанія тотально контролювала матч і після відпочинку довела справу до розгрому. Мората з пенальті примудрився пробити над воротами, але потім реабілітувався голом з гри. Масну крапку поставив Баена, красиво поклавши штрафний. Павловіч зовсім дарма збивав Оярсабаля на червону картку.

Іспанія з 10 очками очолює групу А4, а найближчим переслідувачем є Данія. Скандинави упродовж 85 секунд обмінялися голами зі Швейцарією. Точний пенальті Амдуні знову вивів "наті" вперед. Зусиль 32-річного Крістіана Еріксена вистачило данцям на нічию. Хавбек МЮ до асисту додав гол – 2:2. У Данії 7 пунктів, а Швейцарія лише прибрала ганебний нуль.