Ліга Європи, 1-й тур

Аякс – Бешикташ – 4:0

Голи: Фіц-Джим, 31, Годтс, 51, 73, Тейлор 55

Брага – Маккабі Тель-Авів – 1:1

Голи: Брума, 88 Давіда, 30

Ліон – Олімпіакос Пірей – 2:0

Голи: Шеркі, 65, Бенрахма, 71

Тоттенхем – Карабах – 3:0

Голи: Джонсон, 12, Сарр, 53

Аякс розгромив Бешикташ, забивши у ворота турецького клубу чотири м'ячі. Матч став успішним для бельгійця Годтса, який оформив дубль.

Український нападник Роман Яремчук вийшов у стартовому складі Олімпіакоса на матч Ліги Європи. У першому таймі господарі матчу були дуже націлені на атаку, тому значно контролювали м'яч у стартові 45 хвилин, проте "розмочити" ворота жодній команді так і не вдалося.

На старті другого тайму Яремчук мав шанси забивати – українець отримав точну передачу в штрафному майданчику і вирішив одразу пробивати, проте кіпер здійснив сейв.

На 65-й хвилині Шеркі вивів Ліон вперед, відзначившись у своєму другому матчі поспіль. Раян блискуче пробив під поперечину. Менше ніж через 10 хвилин французи подвоїли свою перевагу. Цього разу забив Саїд Бенрахма, який відмінно відіграв у завершальній стадії атаки.

Під завісу основного часу Чалета-Цар поцілив м'яч у власні ворота і в Олімпіакоса з'явилась надія врятувати бодай нічию, але арбітр після перегляду VAR зафіксував положення поза грою і гол скасували.

Яремчук відіграв 60 хвилин та отримав оцінку в 6,8 бала від SofaScore. За час свого перебування на полі він один раз вдарив по воротах, 36 разів доторкнувся до м'яча, здійснив 18 точних пасів з 25, 1 раз був в офсайді та виграв 7 дуелей з 11.

Початок паралельного матчу між Тоттенхемом та Карабахом був відкладений на 35 хвилин через сильні затори на дорогах, які паралізували рух у Лондоні. Тому автобус з футболістами азербайджанського клубу не зміг вчасно дібратися до стадіону.

На 8-й хвилині англійський клуб уже залишився у меншості, адже Дрегушин отримав пряму червону картку через жахливу атаку на суперника. Проте, це не завадило Тоттенхему відкрити рахунок у матчі вже через 4 хвилини після вилучення. На початку другої 45-хвилинки "шпори" наростили свою перевагу, забивши ще один м'яч. На цей раз після розіграшу кутового відправив м'яч у сітку Сарр.

Через декілька миттєвостей азербайджанський клуб отримав шанс забити, заробивши пенальті після того, як Біссума зробив підніжку супернику. Проте, футболіст Карабаха не зміг успішно реалізувати 11-метровий, влучивши у поперечину. На 78-й хвилині гостям вдалося забити, але радість тривала недовго – гол скасували через офсайд.

Український вінгер Олексій Кащук, який грає за Карабах, так і не з'явився на полі.