АПЛ, 14-й тур

Арсенал – Вулверхемптон – 2:1

Голи: Сака, 6, Едегор, 13 – Кунья, 86

Брентфорд – Лутон – 3:1

Голи: Мопе, 49, Мі, 56, Баптіст, 81 – Браун, 76

Бернлі – Шеффілд Юнайтед – 5:0

Голи: Родрігес, 1 Бруун Ларсен, 20, Амдуні, 73, Колеошо, 75, Браунхілл, 81

Вилучення: Макберні, 45+1 (ШЮ)

Арсенал за 13 хвилин закрив усі питання в матчі з Вулверхемптоном. "Каноніри" організували дві блискавичні комбінації, які завершували Сака та Едегор. Олександр Зінченко чудово підключився до атаки і виконав результативну передачу на норвежця. Для українця це дебютний асист в нинішньому сезоні, третій за Арсенал і десятий, ювілейний в АПЛ.

Перед відпочинком Сашко на пару зі Саліба ледь не "привезли" гол, але Райя підстрахував партнерів. Арсенал у другому таймі увімкнув економ-режим, за що поплатився на 86-й хвилині. Зінченко таки догрався. Лівий захисник лондонців "задрімав" на лінії карного майданчика, Семеду його обікрав і викотив передачу Куньї – 2:1. Команда Артети з нервами втримала перемогу, яка гарантує збереження місця на вершині АПЛ.

Єгор Ярмолюк вдруге поспіль вийшов у старті Брентфорда та провів дуже солідні 70 хвилин. 19-річний хавбек мав найкращий момент до перерви, але влучив у блок суперника. На старті другої половини "бджоли" здобули комфортну перевагу. Атаку на перший гол запустив саме Ярмолюк.

Після заміни українця суперники обмінялися точними ударами, але це не мало великого значення. Брентфорд тримається на десятій сходинці, Лутон поки над зоною вильоту.

У трійці невдах перебували Бернлі та Шеффілд Юнайтед, які проводили битву новачків сезону. Підопічні Венсана Компані продемонстрували величезну перевагу, розірвавши "клинків" з рахунком 5:0. Бернлі вискочив з останньої сходинки на 18-ту, опустивши на дно покараний Евертон. Миколенко і компанія мають шанс покращити становище, якщо сьогодні пізніше здолають Ноттінгем.