Прімера. 15-й тур

Жирона – Валенсія – 2:1

Голи: Стуані, 82, 88 Дуро, 57

У стартовому складі Жирони з'явився Артем Довбик – форвард таки встиг відновитися після ушкодження литкового м'язу. Віктор Циганков теж зіграв за каталонців з перших хвилин. Натомість український нападник Валенсії Роман Яремчук поєдинок очікувано розпочав на лаві запасних.

Вже на 18-й хвилині Жирона втратила Янхеля Ерреру – венесуелець отримав м'язове пошкодження, його замінив Пабло Торре.

На екваторі першого тайму рахунок міг відкривати Фран Перес, який вирвався віч-на-віч з Гассанігою, але після удару вінгера "кажанів" м'яч пролетів повз стійку.

На 40-й хвилині забив Довбик, але суддя скасував взяття воріт через офсайд. Каталонці відіграли першим номером весь тайм, але на перерву команди пішли з нулями на табло.

На старті другого тайму вперед вирвалася Валенсія. Після невдалої передачі Гутьєрреса м'яч опинився в Уго Дуро, який помчав до штрафного. Давід Лопес не зміг наздогнати конкурента Яремчука – Дуро переграв Гассанігу. Фульк'є міг подвоювати перевагу гостей, але яскравий сейв голкіпера врятував жиронців.

Жирона відновила паритет на 82-й хвилині – спрацювала заміна від Мічела: Стуані впритул розстріляв ворота Мамардашвілі. Йому асистував Коуту, який теж з'явився на полі за кілька хвилин до того.

Невдовзі на полі з'явився Роман Яремчук, який замінив Уго Дуро.

На 88-й хвилині джокер Стуані довів до шаленства трибуни Естаді де Монтіліві, оформивши дубль. Коуту знову віддав гольовий пас.

Вже у компенсований час Савіо забив ще раз, але після перегляду VAR рефері Вільянуева скасував гол через мінімальний офсайд, у який заліз автор асисту – Порту.

Команда Довбика і Циганкова вигризає перемогу і знову піднімається на вершину Ла Ліги (38 залікових балів), однак Реал (35 пунктів) ще не зіграв свій поєдинок 15-го туру. Валенсія залишилася на 10-му щаблі (18 очок).