Відбір на Євро-2024. Восьмий тур

Група J

Боснія і Герцеговина – Португалія – 0:5

Голи: Роналду, 5 (п), 20, Фернандеш, 25, Канселу, 32, Феліш, 41

Люксембург – Словаччина – 0:1

Гол: Дюріш, 77

Ісландія – Ліхтеншетейн – 4:0

Голи: Сігурдссон, 22, 49, Фіннбогасон, 44, Геральдссон, 63

Португалія на виїзді декласувала Боснію і Герцеговину. Вже на п'ятій хвилині Роналду відкрив рахунок, реалізувавши пенальті. А згодом оформив дубль, забивши з гри. Таким чином Кріштіану за кількістю забитих м'ячів (9) у відборі на Євро йде другим після Ромелу Лукаку (10).

За лічені хвилини Бруну Фернандеш довів справу до розгрому – 3:0. Побиття боснійців продовжив Жоау Канселу. А Феліш до перерви встиг відвантажити у ворота гостей п'ятий м'яч. Другий тайм минув без голів.

У паралельному матчі Словаччина ледь вимучила перемогу над Люксембургом. Єдиний, відтак вирішальний, м'яч забив аж на 77-й хвилині Давід Дюріш.

У ще одному поєдинку цієї групи Ісландія розбила Ліхтенштейн. У першому таймі скандинави розписалися у воротах гостей двічі – відзначилися Сігрудссон і Фіннбогасон. Ліхтенштейн втратив нагоду відквитати один м'яч у компенсований до першого тайму час – хавбек Візер не реалізував пенальті. По перерві Ісландія продовжила втоптувати суперника у газон і забила ще два м'ячі – 4:0.

Після цього туру Португалія ще комфортніше почувається на вершині групи J. У Роналду і Ко 24 очки. Втім, підопічні Роберто Мартінеса забезпечили собі вихід у фінальну частину континентальної першості ще у попередньому турі. Друге місце посідає Словаччина (16 залікових балів). На третьому щаблі розташувався Люксембург (11 пунктів). Далі йдуть Ісландія (10), Боснія і Герцеговина (9) та Ліхтенштейн (0).