Кваліфікація на Євро-2024. Тур 8

Азербайджан – Австрія – 0:1

Гол: Забітцер, 48

Вилучення: Бургшталлер, 90+4 (Австрія)

Перша половина минула без голів, хоча обидві команди мали принаймні по одній чудовій нагоді. На 18-й хвилині Лаймер вибіг на побачення з кіпером та перекинув м'яч над ним, однак не влучив у площину. Господарі відповіли аже перед свистком на перерву. Шейдаєв з вбивчої позиції не зміг влучити головою у площину воріт.

На старті другого тайму гравець збірної Азербайджана зіграв рукою у стінці після розіграшу штрафного. Забітцер підійшов до 11-метрової позначки і впевнено реалізував. Вже за кілька миттєвостей Баумгартнер міг подвоювати перевагу – Махаммадалієв відзначився класним сейвом.

Азербайджанці знову не дивували гостротою, хоча на 90+1 Байрамов міг зрівнювати, якби не пробив у стійку. Матч гості догравали вже в меншості. Бургшталлер перебрав жовтих і покинув поле на останній хвилині компенсованого часу.

Однак це не завадило Австрії втримати мінімальну перемогу та оформити достроковий вихід на Євро-2024 слідом за Бельгією. Азербайджан, Естонія та Швеція втратили математичні шанси випередити лідерів групи.