Євро-2024, кваліфікація. Тур 8

Група А

Норвегія – Іспанія – 0:1

Гол: Гаві, 49

Група Е

Польща – Молдова – 1:1

Голи: Свідерський, 53 – Ніколаєску, 26

Іспанія очікувано грала першим номером у матчі проти Норвегії. Мората на 20 хвилині з близької відстані влучив у ворота суперника, але святкування гостей обірвав арбітр, який скасував гол через офсайд. Згодом Карвахаль змарнував свій момент, відправивши мʼяч повз ліву стійку.

Одразу по перерві Гаві підібрав мʼяч у штрафному майданчику та без роздумів розстріляв ворота Нюланда. Іспанці продовжили контролювати хід подій, а норвежці створювали лише поодинокі моменти. Зокрема Холанд цілився у нижній кут – голкіпер врятував.

Іспанія втримала перемогу та піднялася на перше місце у групі А з 15 очками та отримала путівку на Євро-2024, як і Шотландія. А ось Норвегія на 3 сходинці з 10 балами та втратила шанс кваліфікуватися на турнір через відбір. Однак є ще можливість пробитися через Лігу націй.

У паралельному матчі Польща приймала Молдову. Господарі виглядали кращими на полі, але примудрилися пропустити першими на 26 хвилині. Ніколаєску після навісу з кутового переправив мʼяч у сітку. Відновити паритет вдалося Свідерському у другому таймі. Вирвати перемогу Польщі так і не вдалося.

У групі Е поляки перебувають на 3 місці та мають у своєму активі 10 очок. Молдова йде 4-ю з 9 пунктами. А ось лідирує Албанія з 13 балами.