Євро-2024, кваліфікація. Тур 8

Група А

Грузія – Кіпр – 4:0

Голи: Кітеїшвілі, 46, Кварацхелія, 58, Шенгелія, 82, Мікаутедзе, 90+5 (пен.)

Група Е

Чехія – Фарерські острови – 1:0

Гол: Соучек, 76 (пен.)

Група І

Швейцарія – білорусь – 3:3

Голи: Шакірі, 28, Аканджі, 89, Амдуні, 90, – Ебрнг, 61, Полков, 69, Антілевський, 84

Грузія без проблем розібралася з Кіпром. Особливо яскраво на полі діяв зірковий півзахисник Наполі Хвіча Кварацхелія. Спочатку він пройшов повз кількох опонентів та пробив, але постріл був заблокований. Кітеїшвілі підхопив і розмочив рахунок. Вже по перерві Кварацхелія таки записав гол у свій актив. Також він оформив асист, вивівши на удар Шенгелію.

Фінальну крапку у матчі поставив Мікаутедзе, який реалізував пенальті. До слова, захисник Шахтаря Іраклі Азаров вийшов у старті та гідно відіграв 70 хвилин. У групі А Грузія наразі посідає 4 місце з 7 очками. Лідерами є Шотландія (15 балів) та Іспанія (12 пунктів і матч у запасі). А Кіпр на дні з нулем.

У іншому матчі Чехія приймала Фарерські острови. Господарі володіли тотальною перевагою у першому таймі та завдали 22 удари, з яких 5 у площину воріт. Натомість у суперника один постріл повз ціль. По перерві чехи продовжили діяти активно. Кухта та Черни спробували відкрити рахунок, але обом не вистачило точності. На 74 хвилині Фаре зіграв рукою у власному штрафному та подарував господарям шанс забити з пенальті. Соучек скористався цим і реалізував 11-метровий.

Отже, Чехія опинилася на другому місці групи Е з 11 очками. Від Албанії відстає на 2 бали. А ось Фарерські острови на останньому місці та заробили лише один пункт.