АПЛ, 24 тур

Ліверпуль – Лестер – 2:0

Голи: Жота, 34, 87

Вулверхемптон – Арсенал – 0:1

Гол: Габріел, 25

Вилучення: Мартінеллі, 69

Ліверпуль володів серйозною перевагою проти Лестера, проте відкрити рахунок "червоним" вдалося лише завдяки стандарту. Трент навісив з кутового, ван Дейк виграв повітря і пробив у Шмейхеля, а Жота опинився першим добиванні. Це був сотий м'яч у клубній кар'єрі 25-річного португальця.

Мохамед Салах, який програв фінал Кубка Африки, отримав від Юргена Клоппа 30 хвилин. Єгиптянин вийшов на заміну і змарнував кілька прекрасних моментів – гостей виручав каркас воріт і Шмейхель. А крапку у матчі поставив невтомний Жота після передачі Матіпа – 2:0. Ліверпуль набирає 51 очко і залишається на другій сходинці. Відставання від Манчестер Сіті складає 9 пунктів, проте мерсисайдці мають гру в запасі.

У іншому матчі дня теж забивали після стандартів. Захисник Арсенала Габріел скористався метушнею у воротарському майданчику Вулвз і заштовхав м'яча у сітку, вивівши "гармашів" вперед.

Попри значну кількість ударів (14-12) команди більше не відзначалися. Зате Мартінеллі оформив чи не найбезглуздіше вилучення у сезоні, отримавши 2 жовті за 30 секунд. Зрештою гості довели справу до перемоги і піднялися на 5 сходинку (39 балів). Вулверхемптон – 8-й (34 бали).