Кубок Іспанії, півфінал, матч-відповідь

Барселона – Реал – 0:4 (перший матч – 1:0)

Голи: Вінісіус, 45+1, Бензема, 50, 58 (пен.), 81

Це була четверта битва іспанських китів у 2023 році. Три попередні виграла Барса, зокрема, 1:0 у першому матчі півфіналу Кубка на Бернабеу завдяки автоголу Мілітао. Хаві був змушений працювати в умовах кадрового дефіциту – Крістенсен, де Йонг, Педрі і Дембеле досі недоступні через травми. У Реала матч пропускав лише "кришталевий" лівий захисник Менді.

Барселона навіть з форою активніше розпочала зустріч. Камавінга ледь перервав простріл Бальде, а Гаві влучив у опорну руку Алаби під час підкату. Арбітр вирішив не ставити пенальті в дебюті зустрічі. Загалом перший тайм виявився бідним на моменти, нагадуючи перу зустріч. Араухо вкотре закривав Вінісіуса, а Реал відповідав аналогічною цупкістю Камавінги проти Рафіньї. В середині тайму з'явилася цікава статистика – мадридці жодного разу не сфолили.

Коли "нулі" до перерви здавалися неминучими, Барселона надто захопилася атакою. Куртуа ефектно відбив удар Лєвандовскі, а м'яч дуже зручно відлетів у ноги Родріго. Гості розіграли контратаку 3 в 2, яку грамотно завершили Бензема і Вінісіус. Хвилинна авантюра коштувала підопічним Хаві роботи трьох таймів.

На старті другого тайму каталонці отримали ще один удар. Реал легко оминув пресинг суперника на його половині, і Бензема без жодних перешкод пробив з лінії карного майданчика – 2:0. Катастрофу доповнив Кессьє, який в абсолютно непотрібній ситуації "привіз" пенальті, збивши Вінісіуса. Бензема чітко реалізував вирок, довівши перевагу Мадрида до розгромної.

Хаві упродовж кількох хвилин провів 3 заміни, але вони не надто допомагали. Барса наче сама зневірилась у можливості відіграти 2 м'ячі і майже не створювала реальні моменти. Радше Бензема міг оформити хет-трик, якби точніше пробив після помилки земляка Кунде. Через кілька секунд Асенсіо котив у нижній кут – тер Штеген рятує.

Третій гол нікуди не дівся від Бензема. Володар "Золотого м'яча" отримав зручний пас від Вінісіуса і легко пробив повз тер Штегена. З гравців Реала востаннє хет-трик проти Барси робив Іван Саморано у 1995 році, а на Камп Ноу це вдавалося ще зірці 60-х Ференцу Пушкашу.

4:0 – Реал впевнено бере реванш за три минулі Класіко і стає другим фіналістом Кубка Іспанії. 6 травня команда Анчелотті зіграє проти Осасуни. Барсі залишається довести чемпіонат до перемоги, щоб завершити сезон з двома титулами (вже є Суперкубок Іспанії).