Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

РБ Лейпциг – Манчестер Сіті – 1:1

Голи: Гвардіол, 70 – Марез, 27

На груповій стадії Манчестер Сіті не програв жодного матчу, а от РБ Лейпциг, нагадаємо, розпочав турнір зі сенсаційної домашньої поразки Шахтарю (1:4). Згодом німці, однак, набрали серйозний хід – здолали Реал (3:2) та взяли переконливий реванш у "гірників" (4:0), зрештою відправивши український клуб до Ліги Європи.

Хай там як, у першому таймі поєдинку 1/8 фіналу "бики" не створили Манчестер Сіті жодних проблем – лише один удар. Підопічні Гвардіоли були куди активнішими і змогли відкрити рахунок на 27-й хвилині. Гріліш перехопив м’яч на половині поля суперників, віддав на Гюндогана, а той п’ятою скинув на Мареза – 0:1.

Забитий гол чомусь цілком заспокоїв "містян", які після перерви віддали суперникам м’яч, і Лейпциг почав створювати один момент за іншим. Генріхс пробив повз ворота із вбивчої позиції, а після удару Собослая Едерсон врятував команду в ефектному стрибку.

Одразу після цього епізоду Кайл Вокер вибив м’яч на кутовий, хоча поряд з ним і не було суперників. Саме завдяки цьому стандарту Лейпциг і відігрався – Йошко Гвардіол, трохи скориставшись спиною Діаша, пробив без шансів для Едерсона. За кілька хвилин Гюндоган був близьким до того, щоб знову вивести гостей уперед, але Блазвіх впорався з його ударом.

Кінцівку гри суперники провели дуже обережно, тож залишили максимум інтриги на матч-відповідь, що відбудеться 14 березня.