Хорватська федерація футболу оштрафована на 50 000 швейцарських франків (53 000 доларів) за словесні образи та знущання фанів над голкіпером збірної Канади Міланом Боряном, у якого сербське коріння, повідомляє The Associated Press.

Під час матчу 2-го туру групового етапу ЧС-2022 між Хорватією та Канадою (4:1) уболівальники "картатих" вивісили банер. На ньому зображено логотип американської компанії з виробництва сільськогосподарської, будівельної та лісозаготівельної техніки John Deere, слоган якої звучить так: "Ніщо не біжить так, як Дір". Слово "Deere" (прізвище засновника) натякає на оленя (a deer), зображеного на логотипі компанії.

Вболівальники Хорватії написали на банері "Книн-95" і замість напису "Deere" помістили прізвище Боряна. Вийшла наступна фраза: "Книн-95. Ніщо так не бігає, як Борян". Книн – це рідне місто кіпера Канади, а сам банер є посиланням на переможну для хорватів операцію "Буря" проти сепаратистів у 1995 році, в результаті якої Мілан Борян, як і більшість сербів з Хорватії, були змушені залишити свої домівки.

ФІФА заявила, що звинувачення проти Хорватії стосуються "використання слів і предметів для передачі повідомлення, яке не підходить для спортивної події".