ЧС-2022. Група E

Коста-Рика – Німеччина – 2:4

Голи: Техеда, 58, Варгас, 70 – Гнабрі, 10, Хаверц, 73, 85, Фуллькруг, 89

Німці прогнозовано діяли активніше і змогли відкрити рахунок вже на 10-й хвилині. Гнабрі відгукнувся на подачу Раума та влучив головою у правий кут – без шансів для Наваса. "Бундестім" продовжувала тиснути, не підпускаючи номінальних господарів до власних воріт. Однак, наприкінці тайму костариканці змарнували стовідсоткову нагоду – Фуллер вийшов на побачення з Ноєром, пробив на силу, але Мануель витягнув.

Після потужної першої частини гри підопічні Фліка дещо збавили оберти. Коста-Рика перехопила ініціативу та почала атакувати. На 58-й хвилині Єльцин Техеда підібрав м'яч у штрафному майданчику та безжально відправив його в лівий кут воріт. Німці активізувалися, однак влучити по воротах не вдавалося – стійка двічі рятувала збірну Суареса.

На 72-й хвилині Коста-Рика сенсаційно вийшла вперед. Після подачі зі стандарту м'яч від Варгаса залетів у ворота Німеччини. Проте німці одразу ж зрівняли. Хаверц успішно перекинув кіпера та зробив рахунок 2:2.

Згодом той же Хаверц оформив дубль, а за кілька хвилин Фуллькруг продовжив порятунок команди, закотивши у порожні ворота. Спочатку лайнсвумен зафіксувала офсайд, але включилася система VAR – гол зарахували. Та цього виявилося недостатньо після перемоги Японії над Іспанією. Саме ці дві збірні йдуть далі. Команда Фліка вже другий рік поспіль не виходить з групи на ЧС.