ЧС-2022. Група Е

Японія – Іспанія – 2:1

Голи: Доан, 48, Танака, 51 – Мората, 11

"Червона фурія", здавалося, поховала будь-які натяки на інтригу ще на початку матчу. Мората відгукнувся на подачу Аспілікуети з флангу та ударом головою відкрив рахунок. Альваро, до слова, вийшов на п’яте місце серед найкращих бомбардирів у історії збірної Іспанії (30 голів). Більше забили лише Вілья (59), Рауль (44), Торрес (38) та Сілва (35).

Іспанці спокійно контролювали гру до перерви, володіючи м’ячем понад 80% часу. Проте, японці вирішили повторити фокус, який уже показували проти іншого гранда – Німеччини. Вже на початку другого тайму Унай Сімон не зміг парирувати не надто складний удар Доана з-за меж карного майданчика, а ще через кілька хвилин Танака скористався розслабленістю іспанських захисників.

Спочатку його гол скасували, але після перегляду повтору судді вирішили, що в суперечливому епізоді м’яч не вийшов за межі поля.

Це настільки шокувало іспанців, що аж до 89-ї хвилини вони не спромоглися завдати жодного удару в площину воріт. В якусь мить, коли у паралельному матчі Коста-Ріка перемагала Німеччину, обидва гранди залишалися за бортом плей-офф. Проте, Бундестім таки вирвав перемогу, зробивши тим самим послугу "Червоній фурії".

Японці сенсаційно посідають першу сходинку та зіграють проти Хорватії в 1/8 фіналу, іспанці вийшли на команду Марокко.