"Нами керує WTA, можна сказати, ми працюємо на неї. Після того як почалося вторгнення, ми попросили на турнірі в Індіан-Веллс – ми навіть благали – посадити нас в одну кімнату: українців, росіян і білорусів. Щоб розібратися, що вони думають, як вони на нас дивляться.

Але у WTA злякалися. Я не знаю, чому. Можливо, вони думали, що ми будемо битися? Я запропонувала їм залучити до цього службу безпеки, але вони не стали. Вони просто нам відмовили. У жовтні у Гвадалахарі до мене підійшов хлопець і запропонував зробити щось на кшталт відеодзвінка для WTA після закінчення сезону. Але це було занадто пізно. Це потрібно було зробити набагато раніше.

Як поводяться російські та білоруські тенісистки в роздягальнях і готелях? Деякі дивуються, чому ми їм не посміхаємося: "Адже ми не зробили нічого поганого. Ми не хочемо війни". Наче ми її хочемо. Вони не кажуть нічого поганого, але й нічого хорошого теж не кажуть.

Скільки росіян і білорусів у приватному порядку дали зрозуміти, що вони проти агресії путіна? Із приблизно 50… Один, два, три, чотири, п’ять – не більше. Вони визнали, що їхня країна робить щось воістину мерзенне і хочуть, щоб війна закінчилася перемогою України. Решта, можливо, хочуть миру, але тільки якщо росія переможе. Її громадяни з радістю пожертвують мільйонами життів, щоб уникнути поразки. Вони категорично відкидають її, але я впевнена, що вони програють", – сказала Костюк iDNES.cz.

Нагадаємо, нещодавно Марта Костюк неочікувано перемогла екс-першу ракетку світу Барбору Крейчікову у Кубку Біллі Джин Кінг. Втім, її тріумф не допоміг збірній України пробитись до основного раунду престижних командних змагань.