"У жодного тенісиста немає 100% підтримки у своїй країні. Навіть Роджера Федерера та Стена Ваврінку засуджували у Швейцарії. На жаль, і до мене доходять прояви українського хейтерства, що ранить найсильніше. З іншого боку, я отримала багато привітань після свого успіху в Остіні.

Це були привітання від простих уболівальників і членів уряду. Чесно кажучи, кожен такий добрий відгук робить мене щасливою. Але водночас деяких людей більше цікавлять конфлікти в WTA, словесні перепалки між нами й росіянками, напруга на змаганнях. Думаю, всім просто цікаво подивитися, що буде далі в цій драмі. Я вже втомилася від цього.

Минулий рік був дуже важким. Я говорила речі, які багато людей не хотіли чути. Мені здавалося, що будь-які мої слова піднімуть галас. Було дуже багато відгуків у ЗМІ та в інтернеті. Багато знаменитостей і впливових людей жадають такої уваги. Я зазвичай не прагну до цього.

Я намагаюся підштовхнути світ до того, щоб допомагати Україні. Щоб вони знали, що відбувається. Але при цьому мені не хочеться витрачати свою енергію. Я не думаю: "Що мені зробити, щоб мене знову почали цитувати?", – зізналась Костюк в інтерв'ю для iDNES.cz.

Нагадаємо, нещодавно Марта Костюк неочікувано перемогла екс-першу ракетку світу Барбору Крейчікову у Кубку Біллі Джин Кінг. Втім, її тріумф не допоміг збірній України пробитись до основного раунду престижних командних змагань.