Тенісистки звернулись до свого Туру із листом, в якому озвучили запитання і власні пропозиції щодо політики WTA в умовах боротьби із російською агресією проти України:

"– WTA повинна опублікувати публічну заяву щодо коментарів Стіва Саймона. Ви повинні надати чітке і беззаперечне визначення, чи його слова – "гравці з росії і білорусі мають право на підтримку війни. Це їхня власна думка і вони не повинні бути за неї покарані" – є політикою WTA чи це власна думка Стіва Саймона, яка не відповідає політиці організації.

– Потрібна чітка та зрозуміла публічна позиція кожного гравця з росії та білорусі щодо вторгнення в Україну армій рф та рб, щодо геноциду українського народу з боку цих країн.

– Кожен гравець з росії та білорусі, який підтримує вторгнення в нашу країну або поділяє погляди керівництва своєї країни щодо України, повинен бути відсторонений від усіх турнірів, в яких беруть участь українці.

– Кожен гравець з росії та білорусі, який засуджує вторгнення в Україну, дії російської та білоруської армій на території України, політику державного керівництва щодо України, може продовжувати змагатися у всіх без винятку турнірах.

– Кожен гравець з росії та білорусі, який з якихось причин не може публічно висловити своє ставлення до подій в Україні або політики керівництва своєї країни, отримує захищений рейтинг і повертається в тур тільки після повного закінчення війни.

– Ваш варіант

– WTA повинна публічно і чітко визнати, що всі слова Стіва Саймона, Вікторії Азаренко, Арини Соболенко, Дар'ї Касаткіної, Вероніки Кудерметової та інших представників росії та білорусі щодо підтримки гравцям з України є маніпуляціями і не відповідають дійсності. А допомога, яку надають деяким українським гравцям, не пов’язана з війною в Україні.

Ми просимо вас опрацювати цей лист і продовжити наш діалог, надіславши нам відгук не пізніше п’яти днів після його отримання", – йдеться в заяві.

Зауважимо, що минулого тижня Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Марта Костюк у віртуальному форматі зустрілись із CEO WTA Стівом Саймоном, Радою директорів WTA і представницею Ради гравців WTA Слоан Стівенс, після чого написали лист Туру. Як повідомляє BTU, наразі жодної аргументованої відповіді українки не отримали.