"Обговорення складалося з трьох частин: 1) санкції проти російської та білоруської держави та уряду; 2) солідарність олімпійського руху з українськими спортсменами та українською олімпійською спільнотою; 3) можливий доступ до спортивних змагань окремих спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами.

Виконавча рада підтримала виконання першого та другого пункту обговорення, закликавши до посилення санкцій, які вже діють. Що стосується окремих спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами, то переважна більшість учасників кожного з консультаційних дзвінків висловили наступне:

Варто поважати права всіх спортсменів на поводження без будь-якої дискримінації відповідно до Олімпійської хартії. Уряди не повинні вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у яких змаганнях, а які ні.

Жоден спортсмен не повинен бути позбавлений права брати участь у змаганнях лише через його паспорт. Шлях до участі спортсменів у змаганнях має дотримуватися сурових вимог: спортсмени мають брати участь змаганнях у нейтральному статусі. Участь у змаганнях зможуть брати лише ті спортсмени, які повністю дотримуються олімпійської хартії.

По-перше, це ті спортсмени, які не діяли проти миротворчої місії МОК, активно підтримуючи війну в Україні. По-друге, лише спортсмени, які повністю дотримуються Всесвітнього антидопінгового кодексу та всіх відповідних антидопінгових правил і положень, матимуть право на виступи. Необхідно провести індивідуальні перевірки для всіх спортсменів", – повідомив МОК.