"Цивілізований світ поділяє позицію України щодо блокування російських і білоруських спортсменів від олімпійського руху на міжнародному рівні.

Міністри спорту 25 держав-членів ЄС, а також колеги з Австралії, Канади, Ісландії, Японії, Республіки Корея, Ліхтенштейну, Нової Зеландії, Норвегії, Великої Британії та США звернулися до президента МОК Томаса Баха щодо необхідності усунення представників рф та рб з ключових позицій у міжнародних спортивних федераціях та оргкомітетах великих спортивних подій. Я також приєднався до цієї ініціативи та підписав відповідного листа.

Вкотре наголосив у зверненні на нашій незмінній позиції: спортсмени з рф та рб до завершення російської агресії проти України не мають права брати участь у спортивних змаганнях у будь-якому статусі, включно із нейтральним.

Країнам, які підтримують Україну, розділяють наші демократичні цінності та розуміють справжню ціну свободи, висловлюю повагу та вдячність. Разом ми все зможемо! Разом переможемо!", – написав Гутцайт на своїй сторінці у Facebook.