Команда Вінченцо Монтелли приголомшила голом на першій хвилині. Голкіпер австрійців Пенц відбив м'яч із лінії після кутового, але в метушні у воротарському майданчику найспритнішим виявився Деміраль. Оборонець з кількох метрів увігнав м'яч під поперечину.

Збірна Австрії швидко прийшла до тями. За кілька хвилин Баумгартнер двічі опинився на ударній позиції. У першому епізоді він лише трохи не влучив у дальній кут, а в другому на заваді замикання дальньої стійки став той же Деміраль.

На старті другої половини витримавши натиск команди Рангніка, збірна Туреччини подвоїла власну перевагу. Причому в нагодізнову виявився стандарт. Гюлер подав кутовий з правого флангу, а Деміраль головою відправив м'яч у сітку воріт Пенца – 0:2 з дублем центрбека.

На 66-й хвилині злагоджену роботу на стандарті продемонстрували й австрійці. Пош продовжив на дальню стійку навіс із кутового, а там самотній Грегоріч спокійно відправив м'яч за лінію.

Австрійці мали понад 20 хвилин, щоб змінити перебіг подій. І команда Рангніка справді намагалася щось зробити задля переведення гри в овертайм. Однак, стовідсоткових нагод забити вони не організували та зазнали поразки.

Збірна Туреччини стала останнім чвертьфіналістом турніру та 6 липня зустрінеться з Нідерландами.