В останній парі 1/8 фіналу Австрія приймала Туреччину. Футболісти Ральфа Рангніка наробили шуму у своїй групі, фінішувавши першими, тоді як турки пропустили вперед португальців і стали другими.

Команди почали з "корабля на бал", обмінявшись небезпечними атаками. А вже на 58-й секунді Туреччина вийшла вперед: після навісу з кутового м'яч двічі зрикошетив і відлетів до Деміраля, який вгатив сферу під поперечину. У наступній атаці Баумгартнер ледь не зрівняв, пробиваючи під дальню стійку – бракувало лічених сантиметрів.

На 5-й хвилині австрійці подали кутовий з лівого флангу – м'яч пролетів паралельно лінії воріт і лише дивом ніхто не зумів його замкнути. Згодом Забітцер мав можливість забити зі штрафного, але влучив у стінку.

Команди грали на божевільних швидкостях, без центра поля, швидко доставляючи м'яч до штрафної суперника. В середині тайму Деміраль міг подвоювати перевагу турків, але головою замкнув кутовий над поперечиною.

По перерві Арнаутовіч мав чудову нагоду зрівняти, але не зумів переграти кіпера збірної Туреччини. За мить вже Лаймер стріляв з району одинадцятиметрової позначки – повз ворота. Згодом Пош увірвався у воротарський і проштовхував м'яч – Деміраль зумів вибити на кутовий.

На 55-й хвилині Арнаутовіч вийшов сам на сам і намагався перекинути Гюнока, але знову не влучив. На щастя, арбітр свиснув положення поза грою і у вболівальників відлягло.

У наступній атаці турки заробили право на кутовий: Гюлер подав, а Деміраль головою оформив дубль. Цікавий факт: на Євро-2020 Мері забив перший автогол в історії чемпіонату на матчі-відкритті, а Туреччина посіла останню сходинку в групі з нулем у графі очок, а за 4 роки забив найшвидший гол в історії плей-офф чемпіонату і став героєм нації.

За 6 хвилин австрійці відродили інтригу. І знову гол було забито після кутового: Пош відгукнувся на навіс, головою спрямував м'яч на дальню стійку, де його замкнув у сітку Грегоріч. Австрія тиснула і була за крок до другого гола, але захист турків стояв на смерть.

За 5 хвилин до завершення основного часу Баумгартнер вистрибував на зустріч навісній передачі на дальню стійку, кіпер турків пішов на перехоплення, не дотягнувся, але влучно замкнути завадив захисник. Їлмаз міг ставити крапку у матчі на останній хвилині, але з гострого кута пробив над воротами. Вже у доданий час він виходив сам на сам, але не зміг переграти Пенца. А за мить Гюнок у фантастичному стрибку витягнув удар від Баумгартнера.

Зрештою, турки вистояли і стали останніми чвертьфіналістами Євро-2024 – їх суперником у боротьбі за півфінал будуть Нідерланди.