Євро-2024. 1/8 фіналу

Нідерланди – Румунія – 3:0

Голи: Гакпо, 20, Мален, 83, 90+3.

Обидві команди у груповому раунді зіграли однаково – виграли, зіграли унічию та поступилися. Але якщо румунам цього вистачило для перемоги у квартеті (чи варто згадувати, хто їм допоміг?), то Нідерланди вийшли у плей-офф лмше з 3-го місця.

І, тим не менш, саме підопічні Рональда Кумана вважались беззаперечними фаворитами протистояння. Хід матчу це підтвердив, загальний результат – не повною мірою.

Румуни розпочали матч дуже бадьоро і жваво, проте єдиний гол на класі забили все-таки нідерландці. Коді Гакпо за рахунок індивідуальної майстерності з лівого флангу розстріляв ближній кут володінь Флоріна Ніце.

Надалі тотальна перевага була на боці "помаранчевих". Вони 64% часу володіли м'ячем, завдали 11 ударів по воротах суперника (проти 3-х румунських), але найбільш красномовною була статистика за кутовими – 12:3 на користь команди Кумана.

Після перерви картина суттєво не змінилася. Нідерланди атакували і не могли забити. Румуни – захищалися, сподіваючись на контратаки, організовувати які їм не дуже вдавалось.

На 63-й хвилині "помаранчеві" забили вдруге. Знову відзначився Гакпо, який з 4-ма голами на мить відчув себе найкращим бомбардиром Євро-2024. Але арбітри після перегляду VAR цей гол відмінили.

На 83-ї хвилині нідерландці таки реалізували свою мегаперевагу. Румуни відверто проспали цей м'яч. Гакпо спіймав на помилці Радо Дрегушіна, який був упевнений, що м'яч піде за лінію воріт. Але Коді дограв епізод до кінця, дістав м'яч та штовхнув його ближче до лівого краю воротарського. А вже звідти Доніелл Мален сильно пробив під поперечину.

А вже у компенсований час той же Мален довів справу до розгрому – 3:0.

Таким чином, останній суперник збірної України залишає Євро-2024. Жодна команда "найрівнішої" групи турніру не зуміла пройти далі 1/8 фіналу.

Тепер у 1/4 фіналу підопічні Кумана зустрінуться з переможцем пари Австрія – Туреччина (грають сьогодні о 22:00).