Кубок Англії 2023/24, фінал

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед – 1:2

Голи: Доку, 87 – Гарначо, 30, Мейну, 39

Другий рік поспіль Кубок Англії розігрували манчестерські клуби. Попередня дуель завершилася перемогою Сіті з рахунком 2:1. Команда Гвардіоли виступала відвертим фаворитом і цього разу, плануючи оформити "золотий дубль". Для Юнайтед це був шанс врятувати жахливий сезон і вийти у єврокубки, хоча преса відправляє Еріка Тен Хага у відставку за будь-якого результату. Для "дияволів" така практика не нова. Після перемоги в Кубку Англії-2016 звільнили іншого нідерландця Луї ван Гала.

Каземіро зламався перед самим фіналом, але Тен Хаг нарешті міг випустити найкращу пару центрбеків Варан – Мартінес. Гвардіола дещо змінив лінію захисту з резервним воротарем Ортегою. Це рішення ще матиме свої наслідки.

Вже на першій хвилині Холанд просив пенальті, але рефері проігнорував його падіння. Сіті очікувано володів м'ячем по 70% часу, проте Юнайтед легко перекривав усі атаки суперника. Поступово "дияволи" набралися сміливості і пішли в пресинг. Першого небезпечного удару завдали саме вони – Ортега зафіксував спробу Гарначо.

Лінивий перебіг матчу обірвала дика помилка Ман Сіті. Далот без особливих надій закинув м'яч на чужу половину, де з гравців Юнайтед був один-єдиний Гарначо. Гвардіол ніби відтер аргентинця і головою скидав у руки Ортезі. Втім, кіпер Сіті сам вискакував на перехопленя та лише поглядом супроводив м'яч над собою. Гарначо залишалося закотити у порожні ворота – 0:1!

Команда Тен Хага не думала зупинятися. Гол Рашфорда скасували через офсайд, але на 39-й хвилині жодних претензій не було. МЮ розіграв розкішну комбінацію, а сліпа передача Бруну на Мейну – просто насолода!

Сіті провів ледь не гірший тайм сезону. Передачі де Брюйне летіли не туди, Фоден "розчинився", Холанда зжерли. Вже у перерві Гвардіола провів 2 заміни. "Містяни" нарешті почали щось створювати. На 55-й хвилині прокинувся Холанд, струснувши поперечину.

Вже на 56-й хвилині зняли ще й де Брюйне, який провів жахливий матч. Бельгієць явно не звик до такого, невдоволено сідаючи в запас. Доку і Альварес додали швидкості атакам Сіті. Вокер прикладався здалеку, Хуліан з вбивчої позиції покотив повз стійку.

Юнайтед перемкнувся на тотальну оборону переваги. Дуже невчасно знову травмувався Мартінес, замість якого випустили 36-річного Еванса. На 87-й хвилині "дияволи" таки пропустили. Онана не раз рятував команду, проте пустив у ближній кут удар Доку.

Рефері додав аж 7 хвилин, але Юнайтед відбився. Сіті завершив сезон лише зі золотом АПЛ. МЮ здобув свій 13-й Кубок Англії і вигриз путівку в Лігу Європи. Якщо Тен Хаг все ж піде, то з високо піднятою головою.