УПЛ. 15-й тур

Олександрія – Оболонь – 2:2

Голи: Погорілий, 88, Скорко, 90+2 – Тарануха, 79, Краснопір, 90+8

Нереалізований пенальті: Калюжний, 44

Уже в дебюті зустрічі Олександрію міг виводити вперед Калюжний, але поцілив у поперечку. Невдовзі шанс був у Кулаковського, який вирвався віч-на-віч з голкіпером Оболоні, однак форвард господарів не влучив у ближній кут.

Під завісу першого тайму Груша у штрафному зніс Копину – Козик вказав на 11-метрову позначку. Виконувати пенальті взявся Калюжний, але ...не зміг виконати вирок арбітра. Його удар парирував Федорівський, зробивши собі чудовий подарунок на День народження. Голкіперу Оболоні 17 квітня виповнюється 28 років.

На перерву команди пішли з нулями на табло. У другому таймі Микола Михайленко таки розписався у воротах Федорівського, але гол скасували через офсайд. За лічені хвилини Козик призначив пенальті у ворота команди Ротаня. Єрмаков спершу зіграв у м'яч, а потім збив Тарануху на лінії воротарського. Головний арбітр довго переглядав VAR, але таки вказав на позначку. Стандарт реалізував Тарануха, який його і заробив – 1:0.

На 88-й хвилині Олександрія врятувалася від поразки. Погорілий виграв верхову боротьбу після пасу Феррейри і зрівняв рахунок. У компенсований час пристрасті на полі максимально загострилися. Вовкун привіз черговий пенальті у ворота киян. Цього разу Федорівський не зміг врятувати команду – у його воротах розписався Скорко.

Та гості не здалися і на 90+8 Краснопір врятував Оболонь від поразки – 2:2. Відтак підопічні Руслана Ротаня залишаються на 12-й сходинці (25 очок). Оболонь перебуває на сходинку нижче (20 залікових балів). Очолює УПЛ Шахтар (52 пункти).