Прімейра. 28-й тур

Спортінг – Бенфіка – 2:1

Голи: Катаму, 1, 90+1 – Ба, 45+2

Перед цим поєдинком Спортінг очолював Прімейру, випереджаючи Бенфіку лише на одне очко. Відтак ціна перемоги в цій дуелі була надзвичайно високою. До слова, кілька днів тому "орли" вилетіли від лісабонців у півфіналі Кубка Португалії.

Ворота Бенфіки передбачувано вийшов захищати Анатолій Трубін. І вже на 45-й секунді пропустив. Українець впорався з навісом Гонсалвеша, але відбив м'яч просто на ногу Катаму, і форвард з Мозамбіку прошив Трубіна – 1:0.

На екваторі першого тайму лісабонці могли подвоїти перевагу Дьокереш протаранив Антоніу Сілву і прострелив на Трінкана, але той з вигідної позиції не зміг забити Трубіну.

Натомість перед самою перервою зрівняли підопічні Рогера Шмідта. Ді Марія виконав штрафний – Александр Ба замкнув головою – 1:1.

У другому таймі чудовий шанс вивести Бенфіку вперед мав Давид Нерес, який пробив повз воротаря Спортінга, але лісабонців у останню мить врятував Коатес. До слова, за поєдинком з трибун спостерігав Жозе Моурінью.

Вже у компенсований час Катаму оформив дубль, вигризши перемогу для Спортінга – 2:1. На 90+9 Фредрік Аурснес встиг вхопити другу жовту картку.

У підсумку Спортінг залишився у статусі лідера Прімейри (71 очко). Бенфіка йде одразу ж за ним (67 очок).