АПЛ. 32-й тур

Брайтон – Арсенал – 0:3

Гол: Сака, 33 (п), Хаверц, 62, Троссард, 86,

Перед цим матчем Брайтон перебував далеко не в найкращій формі – лише одна перемога в п'яти останніх матчах у Прем'єр-лізі. Два попередні поєдинки "чайки" проводили в гостях, де спочатку програли Ліверпулю (1:2), хоча першими відкрили рахунок, а потім розійшлися миром із Брентфордом (0:0). Напередодні старту 32-го туру команда у турнірній таблиці розташовувалася на 9-й позиції.

Арсенал у свою чергу намагається не припуститися помилок минулого сезону, коли невдала кінцівка коштувала йому титулу. І поки йому це вдається: після нового року в Прем'єр-лізі "каноніри" втратили лише два очки, зігравши внічию з Манчестер Сіті (0:0).

На мій особистий погляд Брайтон Де Дзербі – з тих команд, які і самі не відзначаються креативністю, і суперникам не дають пограти красиво. Одним словом, футбольні роботяги, а не митці.

От і цей матч пройшов за сценарієм господарів – боротьба, рваний темп і мінімум "красивостей". Але Арсенал – той суперник, який може зіграти хоч і не за своїм сценарієм, але з повною вигодою для себе.

Не скажеш, що "каноніри" мали велику перевагу, але у тому, що вони сьогодні кращі, сумнівів не було. Ще до перерви підопічні Артети втілили свою перевагу у гол. Господарі збили у штрафному Жезуса, і Сака реалізував пенальті. Це був вже 14-й гол Букайо у сезоні – він повторив свій особистий бомбардирський рекорд минулого року.

А у другому таймі перевагу гостей закріпили Кай Хаверц та Леандро Троссард.

Наш Олександр Зінченко провів на полі 72 хвилини, та був замінений на Такехіро Томіясу. Він був доволі активний на фланзі, і з загального малюнку гри не випадав: Whoscored оцінив його гру у середні 6,2 бали.

Перемога дозволила Арсеналу очолити турнірну таблицю АПЛ – 71 очко. У Ліверпуля – 70 і гра у запасі. Але гра ця – з Манчестер Юнайтед. І те, що "червоні" після неї повернуть собі лідерство – зовсім не факт.