До матчу зі "шпорами" команда Іллі Забарного підійшла із 7-матчевою безпрограшною серією (6 перемог і 1 нічия). Завдяки успішному останньому відтинку Борнмут міцно закріпився всередині турнірної таблиці. Тоттенхем не опускався із зони єврокубків.

Матч стартував за планом господарів. Сон вже на першій хвилині вибігав на вбивчу позицію і навіть попри оффсайд не спромігся забити. Нету не витримав пресингу біля своїх воріт й вже за лічені хвилини викинув м'яч на суперника. Сарр отримав щедрий подарунок й розмочив рахунок.

Борнмут відчайдушно намагався відігратися до перерви. Соланке і Клюйверт змарнували два гострих моменти. Статистично гості награли на 0.68 очікуваних гола проти 0.31 у "шпор", втім відновити паритет так і не змогли.

У другому таймі малюнок гри не змінився. "Вишеньки" тривалий час були гострішими в атаці, але свої моменти не реалізовували. Тоттенхем кілька своїх нагод не проґавив. Забарний в одному з епізодів не стримав Сона, і той подвоїв перевагу. Далі Рішарлісон зробив рахунок 3:0. Алекс Скотт ще встиг відквитати один пропущений м'яч, але не більше.

Ілля Забарний провів на полі усю гру та отримав посередню оцінку від порталу Sofascore – 6.6. Українець зробив 3 виноси м'яча, 3 перехоплення, 1 відбір та 1 обіграш з дриблінгу, 3 рази втратив м'яч і 1 раз сфолив, 47 його передач із 50 виявились точними (94%).

Отже, Тоттенхем набрав 39 очок й закріпився на 5 сходинці, відстаючи від лідерів Астон Вілли й Ліверпуля на 3 бали. Борнмут залишився на 12 місці.