Іспанія, Ла Ліга, 18-й тур

Кадіс – Реал Сосьєдад – 0:0

Алавес – Реал Мадрид – 0:1

Гол: Васкес, 90+2

Мальорка – Осасуна – 3:2

Голи: Настасіч, 12, Родрігес, 53, Раільйо, 62 – Ібаньєс, 7, Рауль, 90+1

Алавес приймав Мадридський Реал у Країні Басків. Андрій Лунін цього разу опинився у запасі. Перша половина запам'яталася кількома моментами Вальверде. Вже на 2-й хвилині Федеріко опинився без опіки, вибіг на Сіверу і пробивав з гострого кута – воротар потягнув. Ще один момент у Федеріко виникнув вже на 37-й, коли він з району штрафного вистрілив на силу, та кіпер грав надійно.

Другий тайм розпочався не за сценарієм мадридців. Спершу Начо, здавалося, зіграв рукою у власному штрафному, проте арбітр промовчав. Вже за кілька миттєвостей оборонець жорстко наступив на ахілл супернику. Рефері одразу ж показав жовту картку, а згодом змінив її на червону.

Родріго ще кілька разів продемонстрував індивідуальну майстерність: вривався у штрафний господарів та пробивав по воротах, але так і не конвертував моменти у голи. Вже у компенсований час Лукас Васкес вирвав перемогу для мадридців, замкнувши головою кутовий навіс від Крооса. Радість гостей швидко минула – Родріго травмувався і залишав поле, спираючись на медиків. Перемога Реала – 1:0.

"Бланкос" зрівнялись із Жироною за набраними очками (45), проте саме мадридці стали зимовими чемпіонами за додатковими показниками. Алавес йде на 16 місці.

Сосьєдад розписав суху нічию з Кадісом. Господарі вже на стартових хвилинах могли отримати пенальті через гру рукою суперника у своєму штрафному, але суддя розтлумачив епізод інакше. У першій половині команди на двох не награли навіть на один забитий м'яч (0.44 очікуваних голів у господарів та 0.15 у гостей) та закономірно пішли на перерву з нулями на табло.

В другому таймі найкращу нагоду відзначитись змарнував Субіменді, пробивши у поперечку. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат – 0:0. Сосьєдад набрав 31 бал і залишився в зоні єврокубків. В активі Кадіса 15 очок – 17 місце.

Мальорка перестріляла Осасуну. Ібаньєс забив господарям вже на 7-й хвилині, але Настасіч швидко відновив паритет. По перерві Родрігес та Раільйо здобули комфортну перевагу для Мальорки, тому гол Рауля в компенсований час не врятував гостей від поразки. Острів'яни стрибнули на 14 сходинку. Осасуна йде дванадцятою в турнірній таблиці.