Локомотив імені Мічела Санчеса проводив з Бетісом свій останній матч цього року. Перемога дозволяла б каталонцям піти на перерву зимовими чемпіонами за будь-якого результату матчу Алавес – Реал Мадрид.

Жиронці не могли розраховувати на зіграний український тандем Циганков-Довбик, адже Віктор не потрапив навіть до заявки на гру з "бетікос" через ушкодження. Артем вийшов на поле з перших хвилин.

Старт матчу виявились провальними для господарів. Бетіс притиснувся до воріт й погодився на правила Жирони, ще й на додаток втратив Бельєріна на рівному місці – латераль невдало перестрибнув через суперника та пошкодив ногу. Гутьєррес вибігав на кіпера, але переграти його не зміг. "Вердібланкос" огризнулись класним моментом Айосе.

Після екватора господарі ненадовго перехопили ініціативу – Діао, Жозе і Перес за три хвилини втратили три шикарні нагоди відзначитися. Каталонці також через травму втратили Давида Лопеса, але змогли повернутись у гру. Руїбаль збив Савіо у своєму штрафному й привіз пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Довбик і холоднокровно відкрив рахунок. Гассаніга не дозволив "бетікос" швидко зрівняти, відзначившись у наступному моменті ефектною грою на виході.

Другий тайм розпочався з вбивчого моменту для Довбика, який він не реалізував, щоправда, й перебував у офсайді. За лічені хвилини Артем класно скидав під удар Савіо, цього разу порушення не було, але той пробив повз площину. Українець покинув газон на 64-й хвилині, отримавши одну з найвищих оцінок в команді за версією SofaScore – 7.1. Українець встиг занести в пасив жовту картку, єдиний його удар виявився влучним (0.79 xG).

Бетіс остаточно перехопив ініціативу та створював значно більше моментів, але відігратися зміг лише на останніх хвилинах основного часу. Гості кинулись вперед, Блінд мав найкращу нагоду зрівняти, але не скористався нею – 1:1.

Зимовий чемпіон визначиться у матчі Алавес – Реал. У випадку перемоги "бланкос" також наберуть 45 балів, але випередять Жирону за додатковими показниками.