Бундесліга, 16-й тур

Уніон – Кельн – 2:0

Голи: Голлербах, 55, Фофана, 78

Хайденхайм – Фрайбург – 3:2

Голи: Дінкчі, 52, Кляйндінст, 85, Гінтер, 90+3 (аг) – Хьолер, 7, 64 (пен.)

Айнтрахт Ф – Борусія М – 2:1

Голи: Бута, 90+2, Кох, 90+7 – Вьобер, 27

Вилучення: Вьобер, 88 (БМ)

Байєр – Бохум – 4:0

Голи: Шик, 30 (пен.), 32, 45+1, Боніфейс, 69

Штутгарт – Аугсбург – 3:0

Голи: Ундав, 18, Гірассі, 45+1, Фюріх, 69

Вольфсбург – Баварія – 1:2

Голи: Арнольд, 45+1 – Мусіала 33, Кейн, 43

Ігровий день відкривали борці за виживання. Уніон впевнено здолав Кельн завдяки голам по перерві. Фрайбург змарнував нагоду повернутися до зони єврокубків, програвши Хайденхайму в яскравій перестрілці. Гостей поховав автогол чемпіона світу 2014 року Матіаса Гінтера.

Максіміліан Вьобер вивів Гладбах уперед на полі Айнтрахта, а під завісу зустрічі нахапав дві жовті. Франкфуртці в компенсований час встигли вирвати усі 3 очки і піднятися на шосту єврокубкову сходинку.

Неймовірний Байєр розчавив Бохум з концертом Патріка Шика. Чех мав 3 голи за весь минулий розіграш Бундесліги, а в нинішньому ще взагалі не забивав. Сьогодні Патрік вибухнув хет-триком за тайм, вдало підмінивши Боніфейса. Нігерієць також отримав свій гол, добивши жалюгідних партнерів Ордеця. Байєр йде на відпочинок лідером без поразок.

Розгромом завершив рік ще один претендент на зону ЛЧ – Штутгарт. Аугсбург став "грушею" для швабів, які кілька днів тому пережили приниження від Баварії. Сергу Гірассі відзначився 17-м голом, створюючи бодай якусь конкуренцію Харрі Кейну в перегонах бомбардирів.

Сам англієць не скидає обертів, забивши шедевр у ворота Вольфсбурга (21-й м'яч Кейна). Разом з голом Мусіали це створювало Баварії комфортну перевагу проти Вольфсбурга, який очолює екс-тренер мюнхенців Ніко Ковач. Втім, Арнольд перед перервою скоротив відставання, а другий тайм перетворився на випробування для оборони чемпіона. Баварія витримала і зберегла 4 очки відставання від Байєра (ще є матч у запасі). Чемпіонська інтрига в Бундеслізі живе!