Відбір на Євро-2024, 9 тур

Група А

Кіпр – Іспанія – 1:3

Голи: Пілеас, 75 – Ямал, 5, Оярсабаль, 22, Хоселу, 28

Грузія – Шотландія – 2:2

Голи: Кварацхелія, 15, 56 – Мактоміней, 49, 90+2

"Фурія Роха" вже оформила вихід на Євро-2024, тож цей матч для неї нічого не вирішував, як і для Кіпра, який не здобув жодного очка. Зрештою, іспанці розпочали погром у дебюті зустрічі, до перерви Оярсабаль та Хоселу зробили рахунок 0:3.

Протягом другого тайму Іспанія продовжувала домінувати та завдала 4 удари по воротах господарів, але забити ще не вдалося. Натомість Пілеас відквитав лише один м'яч. Тож, для Кіпра це був останній матч у рамках відбору Євро-2024, натомість іспанці зіграють з грузинами 19 листопада.

У поєдинку Грузії та Шотландії історія така ж. Підопічні Стіва Кларка напередодні здобули путівку на чемпіонат Європи. Однак Кварацхелія зумів вивести грузинів вперед. Лише по перерві Мактоміней зрівняв, незабаром Хвіча забив другий гол, а у компенсований Скотт знову відновив паритет. Відтак, команди розійшлися миром.

Тож, ситуація у турнірній таблиці наступна: Іспанія з 18 очками перша, Шотландія друга (16), позаду норвежці (10) та грузини (8), а Кіпр без очок завершив відбір.