Ліга чемпіонів, груповий етап, 4 раунд

Група С

Реал Мадрид – Брага – 3:0

Голи: Діас, 27, Вінісіус, 58, Родріго, 61

Нереалізований пенальті: Джало, 6

Група А

Баварія – Галатасарай – 2:1

Голи: Кейн, 80, 86 – Бакамбу, 90+3

Копенгаген – Манчестер Юнайтед – 4:3

Голи: Ельюнуссі, 45, Гонсалвеш, 45+9 (пен.), Лерагер, 83, Барджі, 88 – Хьойлунд, 2, 28, Фернандеш, 69 (пен.)

Вилучення: Рашфорд, 42

Андрій Лунін несподівано з'явився з перших хвилин на полі. Кепа раптово зазнав ушкодження на передматчевій розминці. Вже у дебюті гри на українця очікувало справжнє випробування – Васкес необачно зіграв у власному штрафному та привіз пенальті. Джало підійшов до позначки, але Лунін впевнено парирував удар.

"Вершкові" швидко реабілітувалися та забили, але взяття воріт скасували через порушення правил. На 27-й Діас все ж відкрив рахунок, поклавши м'яч під поперечину.

По перерві мадридці забили ще двічі, спочатку Вінісіус записав до свого активу гол, а потім Родріго отримав передачу-цукерочку та переграв кіпера – захисники лише спостерігали. Розгромний рахунок підопічним Анчелотті вдалося втримати до фінального свистка.

До слова, SofaScore оцінив дії українського голкіпера Андрія Луніна у 8.1 бали, це найвища оцінка серед мадридців. Тож, Реал здобув вже 12 очок та гарантував собі місце у плей-офф, а Брага третя (3). На другій позиції Наполі (7), аутсайдер Уніон (1).

Баварія перемогла Галатасарай. Протягом першої 45-хвилинки мюнхенці більше контролювали гру та були ближчі до взяття воріт. Підопічні Тухеля завдали 9 ударів, у відповідь турецька команда пробила 5 разів. У другому таймі ситуація не змінилася, Баварія створила більше гольових моментів, але забити змогла аж під завісу гри. Кейн спочатку результативно пробив головою, а потім оформив дубль. Бакамбу спробував врятувати команду від поразки, але його гола виявилося недостатньо.

Копенгаген та МЮ подарували гольове шоу. Хьойлунд вже на старті відкрив рахунок, а до 30-ї хвилини подвоїв перевагу своєї команди. Однак вилучення Рашфорда, який отримав пряму червону за жорсткий фол, перевернуло хід гри. Ельюнуссі відквитав один м'яч на 45-й, а потім арбітр компенсував 13 хвилин, протягом яких господарі отримали шанс на пробиття пенальті. Гонсалвеш зрівняв рахунок.

У другому таймі помилка Вавро подарувала МЮ шанс на пробиття пенальті. Фернандеш успішно реалізував удар з позначки. На заключних хвилинах Лерагер зробив рахунок 3:3, а за кілька миттєвостей Барджі вивів Копенгаген вперед та приніс перемогу.

Таким чином, Баварія з 12-ма пунктами гарантовано зіграє у плей-офф, на другому місці Копенгаген, а третій Галатасарай (в обох по 4), МЮ опинився на останній сходинці з 3-ма пунктами.