Кваліфікація на Євро-2024

Група: F

Бельгія – Швеція – 1:1 (Матч перервано з міркувань безпеки)

Голи: Лукаку, 31 – Дьокереш, 15

Група В

Греція – Нідерланди – 0:1

Гол: ван Дейк, 90+4 (пенальті)

Нереалізований пенальті: Вегхорст, 28

Гібралтар – Ірландія – 0:4

Голи: Фергюсон, 8, Джонстон, 28, Догерті, 61, Робінсон, 80

Бельгія та Швеція недограли матч у відборі на Євро-2024. Перед грою у Брюсселі терорист ІДІЛ вчинив теракт, розстрілявши двох громадян Швеції під вигук: "Аллах акбар". Це сталося за кілька кілометрів від стадіону. Збірна гостей дізналася про це вже у перерві та відмовилася повертатися на поле. На цю мить рахунок був нічийний (1:1) – голами відзначились Лукаку та Дьокереш.

Зрештою, поєдинок не мав турнірного значення. Бельгія та Австрія вже гарантували собі вихід на чемпіонат Європи-2024, здобувши 16 очок. Азербайджан, Естонія та Швеція втратили математичні шанси випередити лідерів групи.

У головному протистоянні групи В Нідерланди переграли Грецію. Ван Дейк забив доленосний гол на 90+4, реалізувавши пенальті. У першій половині Вегхорст не зміг переграти з 11-метрової позначки Влаходімоса.

У паралельному матчі групи Ірландія розгромила Гібралтар. Острів'яни пропустили 4 голи від Фергюсона, Джонстона, Догерті та Робінсона. Втім матч не мав турнірного значення. Франція раніше гарантувала собі місце на форумі, а за другу путівку боротимуться Нідерланди і Греція – в обох по 12 очок. "Ораньє" посідають другу сходинку за особистими зустрічами. До того, ж у них попереду два незіграні тури, а у греків лише один.